Kašubský sleď
Hoci má toto jedlo korene v regionálnej kuchyni, získalo si obľubu v celom Poľsku a často sa nachádza na stoloch mimo Kašubska.
Príprava: 1h
Jednoduché
![Kašubský sleď](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay16819965692175i9i/content/1710404365525e42c4f42.jpg)
Príprava: 1h
Jednoduché
Ingrediencie:
- 1 g čierneho korenia
- 2 g nového korenia
- 1 g bobkových listov
- 20 g 10% liehového octu
- 50 g kečupu
- 400 g cibule
- 5 g cukru
- 3 g soli
- 400 g solené slede
- 150 g repkového oleja
- 100 g 30 % paradajkového koncentrátu
Spôsob prípravy:
- Na veko nádoby položte misku a odvážte v nej 400 gramov očistenej cibule nakrájanej na 0,5 cm plátky. Misku odložte nabok.
- V inej miske odvážte 400 gramov scedených, odsolených filiet zo sleďa nakrájaných na 2 cm kúsky. Zabalťe ich do potravinovej fólie a uskladnite v chladničke.
- Do nádoby pridajte 150 gramov oleja. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou. Zahrievajte 4 minúty na 110 °C na rýchlosti 3 pri spätných otáčkach.
- Otvorte nádobu. Pridajte predtým pripravenú cibuľu. Nádobu uzavrite vekom bez odmerky. Vyprážajte 15 minút pri 110 °C na rýchlosti 3 pri spätných otáčkach.
- Otvorte nádobu. Obsah zotrite špachtľou na dno nádoby. Pridajte 100 gramov paradajkového pretlaku a 2 lyžice liehového octu, 50 gramov kečupu, 1 lyžičku cukru, ½ lyžičky soli, 6 zrniek nového korenia, 3 bobkové listy a ½ lyžičky čerstvo namletého korenia. Uzavrite nádobu vekom bez odmerky.
- Znova smažte 6 minút pri teplote 105°C na rýchlosti 3 pri spätných otáčkach.
- Otvorte nádobu. Pomocou špachtle preneste obsah do misy a nechajte úplne vychladnúť. Pripravenú vychladnutú cibuľu skombinujte s nakrájanými filetami sleďa.
- Uchovávajte v chladničke vo vzduchotesnej nádobe.