Recepty
Kuracie rolky na taliansky spôsob

- Príprava: 1h
- Náročnosť: Stredne náročné
Ingrediencie:
- 600 g vody
- 600 g kuracích pŕs
- 80 g syra ricotta
- 120 g mozzarelly
- 160 g parmskej šunky
- 15 g cesnaku
- 50 g parmezánu
- 100 g mrazeného špenátu
- 50 g píniových orieškov
Spôsob prípravy:
- Do nádoby pridajte 50 g parmezánu. Meľte 10 sekúnd na rýchlosti 10.
- Do nádoby pridajte 3 strúčiky cesnaku. Opäť meľte 5 sekúnd na rýchlosti 10.
- Špachtľou zotrite obsah stien na dno nádoby. Do nádoby pridajte 80 g syra ricotta, 100 g rozmrazeného a osušeného špenátu, 50 g píniových orieškov a vopred namletý parmezán. Miešajte 10 sekúnd na rýchlosti 10.
- Na dosku položte veľký kus fólie. Položte na ňu kuracie prsia. Prikryte ich ďalším kusom fólie a každé prso dobre vyklepte tĺčikom na tenké plátky.
- Takto vyklepané kuracie prsia preložte do misy a odložte nabok. Rozložte ďalší veľký kus fólie. Položte naň 2 plátky parmskej šunky. Na každý plátok položte predtým vyklepané kuracie prsia.
- Na takto pripravené plátky rozotrite 1/4 zmesi z nádoby. Na rozotretnú zmes položte 1/4 mozzarelly. Celé zrolujte do „cukríka“ a zviažte na oboch stranách.
- Umyte a osušte nádobu. Do nádoby nalejte 600 g vody. Obidve poschodia parnej nádoby položte na veko. Všetky rolky položte na parnú nádobu a uzavrite vekom. Varte 30 minút pri 130°C na rýchlosti 1.
- Po uvarení opatrne vyberte rolky z parnej nádoby a opatrne odstrihnite fóliu. Dávajte pozor, aby ste sa nepopálili.
- Kuracie závitky sú teraz hotové.