Gnocchi s mäsovými guľkami a špenátom
Toto jedlo osloví nielen milovníkov ňokov a talianskej kuchyne, ale aj najmenších gurmánov.
Príprava: 1h 15 min
Stredne náročné
Príprava: 1h 15 min
Stredne náročné
Ingrediencie:
- 800 g vody
- 1 g čierneho korenia
- 100 g šalotky
- 200 g smotany 30 %
- 3 g granulovaného cesnaku
- 500 g gnocchi
- 800 g morčacieho filé
- 50 g parmezánu
- 20 g cesnaku
- 12 g soli
- 80 g strúhanky
- 60 g celých slepačích vajec
- 150 g bieleho suchého vína
- 150 g 2.0 % mlieka
- 150 g špenátu
- 50 g olivového oleja
- 30 g zemiakového škrobu
Spôsob prípravy:
- Na veko nádoby položte misku a odvážte v nej 150g špenátu. Misku odložte nabok.
- Do nádoby dajte 50g parmezánu pokrájaného na menšie kúsky. Sekajte 30 sekúnd na rýchlosti 20. Obsah preložte do misky a odložte nabok.
- Umyte a osušte nádobu. Na veko nádoby umiestnite misku a odvážte v nej 80g strúhanky. Pridajte 150g mlieka. Všetko premiešajte a odložte nabok.
- Pridajte 800g morčacích pŕs, zbavených blán a nakrájaných na 2cm kocky. Sekajte 40 sekúnd na rýchlosti 12.
- Pridajte strúhanku namočenú v mlieku, 1 čajovú lyžičku soli, 1 čajovú lyžičku granulovaného cesnaku, 1/2 čajovej lyžičky čerstvo namletého číerneho korenia a 1 vajce. Miešajte 40 sekúnd na rýchlosti 8 pri spätných otáčkach. Obsah nádoby premiestnite do misky a odložte nabok.
- Nádobu umyte a osušte. Do nádoby pridajte 4 olúpané strúčiky cesnaku a 100g cibule, očistenej a nakrájanej na menšie kúsky. Sekajte 10 sekúnd na rýchlosti 10.
- Obsah zotrite špachtľou na dno nádoby. Pridajte 50g olivového oleja. Smažte bez odmerky 15 minút na rýchlosti 3 pri spätných otáčkach a teplote 105°C.
- Medzitým si rukami navlhčenými vo vode vytvarujte malé mäsové guľky veľkosti vlašských orechov. Guľky obaľte v lyžici zemiakového škrobu a položte ich na 2 úrovne parnej nádoby.
- Cez otvor vo veku nádoby pridajte 150g suchého bieleho vína. Varte 3 minúty na rýchlosti 3 pri spätných otáčkach a teplote 125°C.
- Cez otvor vo veku nádoby pridajte 800g vody, 1 čajovú lyžičku soli a 200g 30% smotany.
- Položte obe úrovne parnej nádoby s mäsovými guľkami na veko nádoby. Varte 30 minút na rýchlosti 2 pri spätných otáčkach a teplote 110°C.
- Zložte parnú nádobu a položte ju na obrátenú pokrievku. Do nádoby pridajte 500g ňokov. (Pozor, aby ste sa nepopálili!) Varte 4 minúty na rýchlosti 2 pri spätných otáčkach.
- Obsah prelejte do 5-litrového hrnca. Pridajte vopred odvážený špenát, uvarené mäsové guľky, 1/2 čajovej lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia a vopred nastrúhaný parmezán, 1 polievkovú lyžicu syra si nechajte na podávanie. Za stáleho miešania špachtľou priveďte celú zmes do varu.
- Podávajte posypané parmezánom.