Gnocchi s mäsovými guľkami a špenátom

Toto jedlo osloví nielen milovníkov ňokov a talianskej kuchyne, ale aj najmenších gurmánov.

Príprava: 1h 15 min

Stredne náročné

Gnocchi s mäsovými guľkami a špenátom

Príprava: 1h 15 min

Stredne náročné

Ingrediencie:

  • 800 g vody
  • 1 g čierneho korenia
  • 100 g šalotky
  • 200 g smotany 30 %
  • 3 g granulovaného cesnaku
  • 500 g gnocchi
  • 800 g morčacieho filé
  • 50 g parmezánu
  • 20 g cesnaku
  • 12 g soli
  • 80 g strúhanky
  • 60 g celých slepačích vajec
  • 150 g bieleho suchého vína
  • 150 g 2.0 % mlieka
  • 150 g špenátu
  • 50 g olivového oleja
  • 30 g zemiakového škrobu

Spôsob prípravy:

  1. Na veko nádoby položte misku a odvážte v nej 150g špenátu. Misku odložte nabok.
  2. Do nádoby dajte 50g parmezánu pokrájaného na menšie kúsky. Sekajte 30 sekúnd na rýchlosti 20. Obsah preložte do misky a odložte nabok.
  3. Umyte a osušte nádobu. Na veko nádoby umiestnite misku a odvážte v nej 80g strúhanky. Pridajte 150g mlieka. Všetko premiešajte a odložte nabok.
  4. Pridajte 800g morčacích pŕs, zbavených blán a nakrájaných na 2cm kocky. Sekajte 40 sekúnd na rýchlosti 12.
  5. Pridajte strúhanku namočenú v mlieku, 1 čajovú lyžičku soli, 1 čajovú lyžičku granulovaného cesnaku, 1/2 čajovej lyžičky čerstvo namletého číerneho korenia a 1 vajce. Miešajte 40 sekúnd na rýchlosti 8 pri spätných otáčkach. Obsah nádoby premiestnite do misky a odložte nabok.
  6. Nádobu umyte a osušte. Do nádoby pridajte 4 olúpané strúčiky cesnaku a 100g cibule, očistenej a nakrájanej na menšie kúsky. Sekajte 10 sekúnd na rýchlosti 10.
  7. Obsah zotrite špachtľou na dno nádoby. Pridajte 50g olivového oleja. Smažte bez odmerky 15 minút na rýchlosti 3 pri spätných otáčkach a teplote 105°C.
  8. Medzitým si rukami navlhčenými vo vode vytvarujte malé mäsové guľky veľkosti vlašských orechov. Guľky obaľte v lyžici zemiakového škrobu a položte ich na 2 úrovne parnej nádoby.
  9. Cez otvor vo veku nádoby pridajte 150g suchého bieleho vína. Varte 3 minúty na rýchlosti 3 pri spätných otáčkach a teplote 125°C.
  10. Cez otvor vo veku nádoby pridajte 800g vody, 1 čajovú lyžičku soli a 200g 30% smotany.
  11. Položte obe úrovne parnej nádoby s mäsovými guľkami na veko nádoby. Varte 30 minút na rýchlosti 2 pri spätných otáčkach a teplote 110°C.
  12. Zložte parnú nádobu a položte ju na obrátenú pokrievku. Do nádoby pridajte 500g ňokov. (Pozor, aby ste sa nepopálili!) Varte 4 minúty na rýchlosti 2 pri spätných otáčkach.
  13. Obsah prelejte do 5-litrového hrnca. Pridajte vopred odvážený špenát, uvarené mäsové guľky, 1/2 čajovej lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia a vopred nastrúhaný parmezán, 1 polievkovú lyžicu syra si nechajte na podávanie. Za stáleho miešania špachtľou priveďte celú zmes do varu.
  14. Podávajte posypané parmezánom.