Čokoládové vaflové cesto

Vafle podľa nášho receptu možno podávať mnohými rôznymi spôsobmi, od tradičného posypania práškovým cukrom alebo poliatym javorovým sirupom až po kreatívnejšie varianty s ovocím, šľahačkou, zmrzlinou alebo plnkou v štýle vaflového sendviča. Všetko záleží od vašej chuti a preferenciách. Máte doma vaflovač? Tento recept je práve pre vás!

Príprava: 30 min

Jednoduché

Čokoládové vaflové cesto

Príprava: 30 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 12 g prášku do pečiva
  • 40 g práškového cukru
  • 20 g vanilkového extraktu
  • 100 g horkej čokolády, 70-85%
  • 1 g soli
  • 360 g celých slepačích vajec
  • 600 g pšeničnej múky, typ 550
  • 680 g mlieka 2%
  • 200 g repkového oleja
  • 10 g 16% kakaa v prášku

Spôsob prípravy:

  1. Otvorte nádobu. Vložte metličku do nádoby.
  2. Zo 6 vajec oddeľte žĺtky od bielkov. Budete ich potrebovať v ďalších krokoch.
  3. Do nádoby pridajte 6 bielkov a 2 štipky soli. Žĺtky si odložte. Nádobu zatvrite vekom s odmerkou.
  4. Šľahajte 2 minúty pri rýchlosti 8.
  5. Otvorte nádobu. Odstráňte metličku z nádoby. Pomocou špachtle preneste obsah nádoby do misky. Misku odložte nabok.
  6. Umyte a vysušte nádobu a metličku.
  7. Do nádoby pridajte 100 gramov tmavej čokolády nalámanej na menšie kúsky.
  8. Sekajte 15 sekúnd pri rýchlosti 15.
  9. Vložte metličku do nádoby. Pridajte 200 gramov mlieka.
  10. Rozpúšťajte 2 minúty pri teplote 90°C na rýchlosti 3.
  11. Pridajte zvyšných 480 gramov mlieka, 600 gramov múky, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžicu kakaa, 3 lyžičky prášku do pečiva, 6 odložených žĺtkov, 2 polievkové lyžice vanilkového extraktu a 200 gramov oleja.
  12. Miešajte 1 minútu pri rýchlosti 6.
  13. Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte predtým vyšľahané bielka. Nádobu zatvorte vekom s odmerkou.
  14. Miešajte 45 sekúnd pri rýchlosti 8.
  15. Vaflové cesto je pripravené.
  16. Cesto po dávkach nalejte na vyhriaty vaflovač a vafle opekajte asi 5 minút.