Čokoládové vaflové cesto
Vafle podľa nášho receptu možno podávať mnohými rôznymi spôsobmi, od tradičného posypania práškovým cukrom alebo poliatym javorovým sirupom až po kreatívnejšie varianty s ovocím, šľahačkou, zmrzlinou alebo plnkou v štýle vaflového sendviča. Všetko záleží od vašej chuti a preferenciách. Máte doma vaflovač? Tento recept je práve pre vás!
Príprava: 30 min
Jednoduché
![Čokoládové vaflové cesto](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay1682610338133Zczg/content/1693496391eb431a6f995.jpg)
Príprava: 30 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 12 g prášku do pečiva
- 40 g práškového cukru
- 20 g vanilkového extraktu
- 100 g horkej čokolády, 70-85%
- 1 g soli
- 360 g celých slepačích vajec
- 600 g pšeničnej múky, typ 550
- 680 g mlieka 2%
- 200 g repkového oleja
- 10 g 16% kakaa v prášku
Spôsob prípravy:
- Otvorte nádobu. Vložte metličku do nádoby.
- Zo 6 vajec oddeľte žĺtky od bielkov. Budete ich potrebovať v ďalších krokoch.
- Do nádoby pridajte 6 bielkov a 2 štipky soli. Žĺtky si odložte. Nádobu zatvrite vekom s odmerkou.
- Šľahajte 2 minúty pri rýchlosti 8.
- Otvorte nádobu. Odstráňte metličku z nádoby. Pomocou špachtle preneste obsah nádoby do misky. Misku odložte nabok.
- Umyte a vysušte nádobu a metličku.
- Do nádoby pridajte 100 gramov tmavej čokolády nalámanej na menšie kúsky.
- Sekajte 15 sekúnd pri rýchlosti 15.
- Vložte metličku do nádoby. Pridajte 200 gramov mlieka.
- Rozpúšťajte 2 minúty pri teplote 90°C na rýchlosti 3.
- Pridajte zvyšných 480 gramov mlieka, 600 gramov múky, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžicu kakaa, 3 lyžičky prášku do pečiva, 6 odložených žĺtkov, 2 polievkové lyžice vanilkového extraktu a 200 gramov oleja.
- Miešajte 1 minútu pri rýchlosti 6.
- Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte predtým vyšľahané bielka. Nádobu zatvorte vekom s odmerkou.
- Miešajte 45 sekúnd pri rýchlosti 8.
- Vaflové cesto je pripravené.
- Cesto po dávkach nalejte na vyhriaty vaflovač a vafle opekajte asi 5 minút.