Meringue
Meringue je sladký dezert, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojich preferencií experimentovaním s doplnkami a dekoráciami. Odporúčame podávať s mascarpone krémom, ktorý nájdete v receptoch Cookover.
Príprava: 2h 10 min
Stredne náročné
![Meringue](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay168475768091690qM/content/169289657010e1ca91ae5.jpg)
Príprava: 2h 10 min
Stredne náročné
Ingrediencie:
- 250 g cukru
- 240 g celých slepačích vajec
Spôsob prípravy:
- Veľký plech vystelte papierom na pečenie.
- Zo 6 vajec oddeľte bielka od žĺtkov. Otvorte nádobu. Pridajte oddelené bielka do nádoby. (žĺtky môžete použiť na iný dezert, napr. Tiramisu)
- Pridajte 250 gramov cukru. Uzavrite nádobu vekom s odmerkou.
- Miešajte 5 minút pri rýchlosti 4.
- Otvorte nádobu. Vložte metličku. Uzavrite nádobu vekom s odmerkou.
- Rúru predhrejte na 180°C s funkciou konvekcia.
- Šľahajte 20 minút pri rýchlosti 5.
- Otvorte nádobu. Metličku vyberte z nádoby a pomocou špachtle ju očistite od zvyškov zmesi.
- Urobte niekoľko malých guľôčok zo zmesi pusiniek po celej ploche plechu na pečenie a prilepte naň list papiera na pečenie.
- Pomocou stierky preneste zmes na pusinky z nádoby na plech vystlaný papierom na pečenie, pričom vytvoríte kruh s priemerom asi 25 cm a výškou asi 10 cm.
- Plech s pusinkami vložte do rúry, zatvorte dvierka a ihneď znížte teplotu na 135°C.
- Pečte 1 hodinu a 40 minút.
- Vypnite rúru a nechajte pusinky v otvorenej, teplej rúre ďalších 10 minút. Vyberte plech a nechajte vychladnúť.
- Podávajte s obľúbeným krémom, napríklad s krémom Cookover mascarpone.