Meringue

Meringue je sladký dezert, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojich preferencií experimentovaním s doplnkami a dekoráciami. Odporúčame podávať s mascarpone krémom, ktorý nájdete v receptoch Cookover.

Príprava: 2h 10 min

Stredne náročné

Meringue

Príprava: 2h 10 min

Stredne náročné

Ingrediencie:

  • 250 g cukru
  • 240 g celých slepačích vajec

Spôsob prípravy:

  1. Veľký plech vystelte papierom na pečenie.
  2. Zo 6 vajec oddeľte bielka od žĺtkov. Otvorte nádobu. Pridajte oddelené bielka do nádoby. (žĺtky môžete použiť na iný dezert, napr. Tiramisu)
  3. Pridajte 250 gramov cukru. Uzavrite nádobu vekom s odmerkou.
  4. Miešajte 5 minút pri rýchlosti 4.
  5. Otvorte nádobu. Vložte metličku. Uzavrite nádobu vekom s odmerkou.
  6. Rúru predhrejte na 180°C s funkciou konvekcia.
  7. Šľahajte 20 minút pri rýchlosti 5.
  8. Otvorte nádobu. Metličku vyberte z nádoby a pomocou špachtle ju očistite od zvyškov zmesi.
  9. Urobte niekoľko malých guľôčok zo zmesi pusiniek po celej ploche plechu na pečenie a prilepte naň list papiera na pečenie.
  10. Pomocou stierky preneste zmes na pusinky z nádoby na plech vystlaný papierom na pečenie, pričom vytvoríte kruh s priemerom asi 25 cm a výškou asi 10 cm.
  11. Plech s pusinkami vložte do rúry, zatvorte dvierka a ihneď znížte teplotu na 135°C.
  12. Pečte 1 hodinu a 40 minút.
  13. Vypnite rúru a nechajte pusinky v otvorenej, teplej rúre ďalších 10 minút. Vyberte plech a nechajte vychladnúť.
  14. Podávajte s obľúbeným krémom, napríklad s krémom Cookover mascarpone.