Cesto na vafle
Vafle podľa nášho receptu možno podávať na mnoho rôznych spôsobov, od tradičného posypania práškovým cukrom alebo poliatym javorovým sirupom až po kreatívnejšie varianty s ovocím, šľahačkou, zmrzlinou alebo plnkou v štýle vaflového sendviča. Všetko závisí od vašej chuti. a preferencie. Máte doma vaflovač? Tento recept je práve pre vás!
Príprava: 30 min
Jednoduché
![Cesto na vafle](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay168475768091690qM/content/1692807643f6b38b05704.jpg)
Príprava: 30 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 12 g prášku do pečiva
- 20 g práškového cukru
- 20 g vanilkového extraktu
- 1 g soli
- 360 g celých slepačích vajec
- 600 g pšeničnej múky, typ 550
- 580 g mlieka 2%
- 200 g repkového oleja
Spôsob prípravy:
- Otvorte nádobu. Vložte metličku do nádoby.
- Zo 6 vajec oddeľte žĺtky od bielkov. Budete ich potrebovať v ďalších krokoch.
- Do nádoby pridajte 6 bielkov a 2 štipky soli. Žĺtky si odložte. Nádobu uzatvorte vekom s odmerkou.
- Šľahajte 2 minúty pri rýchlosti 8.
- Otvorte nádobu. Odstráňte metličku z nádoby. Pomocou špachtle preneste obsah nádoby do misky. Misku odložte nabok.
- Do nádoby pridajte 600 gramov múky, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 3 čajové lyžičky prášku do pečiva, 580 gramov mlieka, 6 vopred odložených vaječných žĺtkov, 2 polievkové lyžice vanilkového extraktu a 200 gramov oleja. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
- Miešajte 1 minútu pri rýchlosti 6.
- Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte predtým vyšľahané bielka. Nádobu zatvorte vekom s odmerkou.
- Miešajte 45 sekúnd pri rýchlosti 8.
- Vaflové cesto je pripravené.
- Cesto po dávkach nalejte na vyhriaty vaflovač a vafle opečte do zlatista.