Cesto na vafle

Vafle podľa nášho receptu možno podávať na mnoho rôznych spôsobov, od tradičného posypania práškovým cukrom alebo poliatym javorovým sirupom až po kreatívnejšie varianty s ovocím, šľahačkou, zmrzlinou alebo plnkou v štýle vaflového sendviča. Všetko závisí od vašej chuti. a preferencie. Máte doma vaflovač? Tento recept je práve pre vás!

Príprava: 30 min

Jednoduché

Cesto na vafle

Príprava: 30 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 12 g prášku do pečiva
  • 20 g práškového cukru
  • 20 g vanilkového extraktu
  • 1 g soli
  • 360 g celých slepačích vajec
  • 600 g pšeničnej múky, typ 550
  • 580 g mlieka 2%
  • 200 g repkového oleja

Spôsob prípravy:

  1. Otvorte nádobu. Vložte metličku do nádoby.
  2. Zo 6 vajec oddeľte žĺtky od bielkov. Budete ich potrebovať v ďalších krokoch.
  3. Do nádoby pridajte 6 bielkov a 2 štipky soli. Žĺtky si odložte. Nádobu uzatvorte vekom s odmerkou.
  4. Šľahajte 2 minúty pri rýchlosti 8.
  5. Otvorte nádobu. Odstráňte metličku z nádoby. Pomocou špachtle preneste obsah nádoby do misky. Misku odložte nabok.
  6. Do nádoby pridajte 600 gramov múky, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 3 čajové lyžičky prášku do pečiva, 580 gramov mlieka, 6 vopred odložených vaječných žĺtkov, 2 polievkové lyžice vanilkového extraktu a 200 gramov oleja. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
  7. Miešajte 1 minútu pri rýchlosti 6.
  8. Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte predtým vyšľahané bielka. Nádobu zatvorte vekom s odmerkou.
  9. Miešajte 45 sekúnd pri rýchlosti 8.
  10. Vaflové cesto je pripravené.
  11. Cesto po dávkach nalejte na vyhriaty vaflovač a vafle opečte do zlatista.