Kozí syr s avokádom a pestom

Kozí syr s avokádom a pestom je jedinečné jedlo, kde sa spája krémové avokádo s pikantným syrom a aromatickým pestom. Vyvážené chute a textúry vytvárajú vkusnú a originálnu kompozíciu.

Príprava: 25 min

Jednoduché

Kozí syr s avokádom a pestom

Príprava: 25 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 1 g čierneho korenia
  • 50 g čerstvej bazalky
  • 60 g syra grano podano
  • 200 g kozieho syra
  • 200 g avokáda
  • 5 g cesnaku
  • 3 g soli
  • 25 g citrónovej šťavy
  • 200 g 18% smotany
  • 300 g paradajok
  • 50 g mandlí
  • 40 g olivového oleja
  • 40 g repkového oleja

Spôsob prípravy:

  1. Na veko nádoby položte misku a odvážte 300 gramov paradajok nakrájaných na 3 cm kúsky. Misku odložte nabok.
  2. Na veko nádoby položte misku a odvážte 200 gramov avokáda, očisteného. Misku odložte nabok.
  3. Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte 60 gramov syra grana padano nakrájaného na menšie kúsky. Zatvorte nádobu vekom s odmerkou. Sekajte 20 sekúnd pri rýchlosti 20.
  4. Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte 50 gramov pražených mandlí a 1 strúčik cesnaku. Zatvorte nádobu vekom s odmerkou. Sekajte 15 sekúnd pri rýchlosti 14.
  5. Otvorte nádobu. Obsah stiahnite špachtľou na dno nádoby. Do nádoby pridajte 50 gramov lístkov bazalky, 2 lyžice citrónovej šťavy, 4 lyžice olivového oleja, 4 lyžice slnečnicového oleja a 1 štipku soli. Zatvorte nádobu vekom s odmerkou. Mixujte 20 sekúnd pri rýchlosti 14.
  6. Otvorte nádobu. Obsah stiahntie špachtľou na dno nádoby. Mixujte ďalších 10 sekúnd pri rýchlosti 14.
  7. Otvorte nádobu. Pomocou špachtle preneste obsah do misky a odložte. Nádobu umyte a osušte.
  8. Do nádoby pridajte 200 gramov kozieho syra, 200 gramov 18 % smotany, 1 štipku soli a 1 štipku mletého čierneho korenia. Zatvorte nádobu vekom s odmerkou. Miešajte 1 minútu pri rýchlosti 5.
  9. Do stredu taniera natrite smotanový kozí syr a okolo striedavo poukladajte paradajky a avokádo. Všetko zalejte bazalkovým pestom. Ozdobte lístkami čerstvej bazalky.