Krúpová polievka
Jedna z klasických polievok poľskej kuchyne na báze zeleniny s prídavkom jačmenných krúp. Je hutná a veľmi výživná.
Príprava: 1h
Jednoduché
![Krúpová polievka](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay16819965692175i9i/content/168604376845d9fc8a440.jpg)
Príprava: 1h
Jednoduché
Ingrediencie:
- 1500 g vody
- 1 g nového korenia
- 90 g bujónovej pasty - CVR
- 1 g bobkových listov
- 1 g mletého čierneho korenia
- 80 g cibule
- 120 g mrkvy
- 60 g extra masla
- 100 g jačmenných krúp
- 25 g kôpru
- 250 g neskorých zemiakov
- 25 g lísty petržlena
- 400 g morčacieho stehna s kožou
Spôsob prípravy:
- Do nádoby pridajte 25 gramov petržlenovej vňate nakrájanej na 3 cm kúsky, 25 gramov kôpru nakrájaného na 3 cm kúsky. Sekajte 5 sekúnd pri rýchlosti 20. Preneste obsah nádoby do misky.
- Do nádoby pridajte 80 gramov nakrájanej cibule. Sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10. Strany nádoby zhrňte špachtľou.
- Do nádoby pridajte 60 gramov masla. Smažte 5 minút pri teplote 110 stupňov na rýchlosti 3. Do nádoby pridajte 400 gramov nadrobno nakrájaného mäsa z morčacieho stehna. Vyprážajte 3 minúty pri teplote 120 stupňov a rýchlosti 1 na spätnom chode.
- Do nádoby pridajte 1500 gramov vody, 90 gramov bujónovej pasty, 100 gramov jačmenných krúp, 2 bobkové listy, 3 nové korenia. Varte 20 minút pri teplote 105 stupňov a rýchlosti 1 na spätnom chode.
- Pridajte 250 gramov nadrobno nakrájaných zemiakov, 120 gramov mrkvy a varte 15 minút pri teplote 105 stupňov a rýchlosti 1 na spätnom chode.
- Nakoniec pridajte nadrobno nasekané bylinky a dochuťte.