Krúpová polievka

Jedna z klasických polievok poľskej kuchyne na báze zeleniny s prídavkom jačmenných krúp. Je hutná a veľmi výživná.

Príprava: 1h

Jednoduché

Krúpová polievka

Príprava: 1h

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 1500 g vody
  • 1 g čierneho korenia
  • 90 g bujónovej pasty - CVR
  • 1 g bobkových listov
  • 1 g mletého čierneho korenia
  • 80 g cibule
  • 120 g mrkvy
  • 60 g extra masla
  • 100 g jačmenných krúp
  • 25 g kôpru
  • 250 g neskorých zemiakov
  • 25 g lísty petržlena
  • 400 g morčacieho stehna s kožou

Spôsob prípravy:

  1. Do nádoby pridajte 25 gramov petržlenovej vňate nakrájanej na 3 cm kúsky, 25 gramov kôpru nakrájaného na 3 cm kúsky. Sekajte 5 sekúnd pri rýchlosti 20. Preneste obsah nádoby do misky.
  2. Do nádoby pridajte 80 gramov nakrájanej cibule. Sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10. Strany nádoby zhrňte špachtľou.
  3. Do nádoby pridajte 60 gramov masla. Smažte 5 minút pri teplote 110 stupňov na rýchlosti 3. Do nádoby pridajte 400 gramov nadrobno nakrájaného mäsa z morčacieho stehna. Vyprážajte 3 minúty pri teplote 120 stupňov a rýchlosti 1 na spätnom chode.
  4. Do nádoby pridajte 1500 gramov vody, 90 gramov bujónovej pasty, 100 gramov jačmenných krúp, 2 bobkové listy, 3 nové korenia. Varte 20 minút pri teplote 105 stupňov a rýchlosti 1 na spätnom chode.
  5. Pridajte 250 gramov nadrobno nakrájaných zemiakov, 120 gramov mrkvy a varte 15 minút pri teplote 105 stupňov a rýchlosti 1 na spätnom chode.
  6. Nakoniec pridajte nadrobno nasekané bylinky a dochuťte.