Párty slimák s bylinkovým maslom
V Poľsku je zvykom privítať hostí chlebom a soľou. Čo tak čerstvo upečený chlieb s veľkým množstvom cesnakovo-bylinkového masla, ktorého vôňa sa k vašim hosťom dostane ešte skôr, ako sa postavia do vašich dverí.
Príprava: 1h 40 min
Jednoduché
Príprava: 1h 40 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 100 g vody
- 6 g provensálskych byliniek
- 20 g cesnaku
- 12 g soli
- 150 g extra masla
- 25 g pekárskeho droždia
- 160 g mlieka 2%
- 30 g olivového oleja
- 25 g lísty petržlena
- 500 g pšeničnej múky 450
Spôsob prípravy:
- Pridajte 100 g vody, 160 g mlieka, 25 g droždia a 30 g oleja do nádoby a miešajte 2 minúty pri teplote 40 stupňov na rýchlosťou 3 otáčky.