Carbonara

Skutočná carbonara bez smotany a cibule, jednoduchá, chutná a výživná.

Príprava: 25 min

Jednoduché

Carbonara

Príprava: 25 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 180 g vajca
  • 2 g mletého čierneho korenia
  • 80 g extra panenského olivového oleja
  • 120 g surovej údenej slaniny
  • 200 g cestovín
  • 80 g syra pecorino romano

Spôsob prípravy:

  1. Otvorte nádobu. 80 g syr pecorino romano nakrájajte na menšie kúsky, vložte do mixovacej nádoby a melte 30 sekúnd pri 20 otáčkach
  2. Pridajte 3 vajcia, 40 g olivového oleja a 1 lyžičku čerstvo mletého čierneho korenia. Miešajte 40 sekúnd pri rýchlosti 6 spätného chodu. Preneste do inej nádoby.
  3. Do čistej a suchej nádoby pridajte zvyšných 40 gramov olivového oleja, 130 gramov slaniny nakrájanej na plátky a následne na 3 cm pásiky. Smažte bez zátky 3 minúty pri teplote 130 stupňov pri rýchlosti 3 na spätný chod. Pokračujte v smažení bez zátky 7 minút pri 140 stupňoch pri rýchlosti 2 na spätný chod.
  4. Uvarte 200 g cestovín al dente podľa pokynov na obale. Keď sa cestoviny uvaria, sceďte ich, NEPRELIEVAJTE ich studenou vodou.
  5. Kým sú cestoviny ešte horúce, spolu s malým množstvom vody, ktorá zostala z ich varenia (asi 4-5 polievkových lyžíc), ich prelejte do násoby s nasadenou metličkou. Do nádoby nalejte vopred pripravenú zmes vajec a syra. Zahrievajte 1 minútu pri 80 stupňoch rýchlosti 3.
  6. Podávajte ihneď po príprave.