Carbonara
Skutočná carbonara bez smotany a cibule, jednoduchá, chutná a výživná.
Príprava: 25 min
Jednoduché
![Carbonara](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay16819965692175i9i/content/168511087235a39842f91.jpg)
Príprava: 25 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 180 g vajca
- 2 g mletého čierneho korenia
- 80 g extra panenského olivového oleja
- 120 g surovej údenej slaniny
- 200 g cestovín
- 80 g syra pecorino romano
Spôsob prípravy:
- Otvorte nádobu. 80 g syr pecorino romano nakrájajte na menšie kúsky, vložte do mixovacej nádoby a melte 30 sekúnd pri 20 otáčkach
- Pridajte 3 vajcia, 40 g olivového oleja a 1 lyžičku čerstvo mletého čierneho korenia. Miešajte 40 sekúnd pri rýchlosti 6 spätného chodu. Preneste do inej nádoby.
- Do čistej a suchej nádoby pridajte zvyšných 40 gramov olivového oleja, 130 gramov slaniny nakrájanej na plátky a následne na 3 cm pásiky. Smažte bez zátky 3 minúty pri teplote 130 stupňov pri rýchlosti 3 na spätný chod. Pokračujte v smažení bez zátky 7 minút pri 140 stupňoch pri rýchlosti 2 na spätný chod.
- Uvarte 200 g cestovín al dente podľa pokynov na obale. Keď sa cestoviny uvaria, sceďte ich, NEPRELIEVAJTE ich studenou vodou.
- Kým sú cestoviny ešte horúce, spolu s malým množstvom vody, ktorá zostala z ich varenia (asi 4-5 polievkových lyžíc), ich prelejte do násoby s nasadenou metličkou. Do nádoby nalejte vopred pripravenú zmes vajec a syra. Zahrievajte 1 minútu pri 80 stupňoch rýchlosti 3.
- Podávajte ihneď po príprave.