Domáca perníková granola s orechami a sušenými brusnicami

Táto domáca granola s perníkovým korením a brusnícami je vhodná ako zdravá desiata počas dňa alebo samostatné jedlo na raňajky pripomínajúce vianočné sviatky.

Príprava: 1h 10 min

Jednoduché

Domáca perníková granola s orechami a sušenými brusnicami

Príprava: 1h 10 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 40 g kokosového oleja
  • 1 g soli
  • 70 g vody
  • 150 g medu
  • 100 g sušených brusníc
  • 300 g ovsených vločiek
  • 200 g špaldových vločiek
  • 100 g ražných otrúb
  • 100 g orechov
  • 20 g perníkového korenia
  • 10 g pomarančovej kôry
  • 100 g kokosových vločiek

Spôsob prípravy:

  1. Do nádoby pridajte med (alebo cukor), vodu a kokosový (alebo repkový) olej. Varte 3 minúty pri teplote 140 stupňov a rýchlosti 4.
  2. Do nádoby pridajte kokos, vločky, otruby, orechy, brusnice, perníkové korenie, nastrúhanú kôru z predtým umytého a osušeného pomaranča a soľ. Miešajte 1 minútu pri rýchlosti 6 spätného chodu.
  3. Obsah nádoby preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 140 stupňov 1 hodinu.
  4. Po upečení nechajte granolu vychladnúť a preložte ju do vzduchotesnej nádoby.