Gazdovská plnka

Gazdovská plnka je skvelá do všetkých múčnych jedál, t.j. halušky alebo pirohy.

Príprava: 20 min

Jednoduché

Gazdovská plnka

Príprava: 20 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 100 g surovej údenej slaniny
  • 150 g cibule
  • 50 g repkového oleja

Spôsob prípravy:

  1. 150 g cibuľu ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a dajte do nádoby. Sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10. Preneste do inej misky pomocou špachtle.
  2. 100 g plátky slaniny nakrájajte každé 3 centimetre a vložte do nádoby s olejom. Smažte s vekom bez odmerky 10 minút pri teplote 130 stupňov a rýchlosti 3 spätného chodu.
  3. Pridajte cibuľu a smažte 7 minút pri teplote 140 stupňov a rýchlosti 3 spätného chodu.
  4. Pridajte do svojich obľúbených jedál z múky a zemiakov.