Gazdovská plnka
Gazdovská plnka je skvelá do všetkých múčnych jedál, t.j. halušky alebo pirohy.
Príprava: 20 min
Jednoduché
![Gazdovská plnka](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay1681287851053AAka/content/1686555191794ba06f61a.png)
Príprava: 20 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 100 g surovej údenej slaniny
- 150 g cibule
- 50 g repkového oleja
Spôsob prípravy:
- 150 g cibuľu ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a dajte do nádoby. Sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10. Preneste do inej misky pomocou špachtle.
- 100 g plátky slaniny nakrájajte každé 3 centimetre a vložte do nádoby s olejom. Smažte s vekom bez odmerky 10 minút pri teplote 130 stupňov a rýchlosti 3 spätného chodu.
- Pridajte cibuľu a smažte 7 minút pri teplote 140 stupňov a rýchlosti 3 spätného chodu.
- Pridajte do svojich obľúbených jedál z múky a zemiakov.