Pečený losos v bylinkovom cestíčku

Ryby v chrumkavom cestíčku sa nemusia vyprážať na tuku. Presvedčte sa sami ako chutí zdravá alternatíva lososa v aromatickej, bylinkovo-syrovej poleve z rúry.

Príprava: 20 min

Stredne náročné

Pečený losos v bylinkovom cestíčku

Príprava: 20 min

Stredne náročné

Ingrediencie:

  • 1 g čierneho korenia
  • 50 g majonézy
  • 5 g citrónovej kôry
  • 50 g syra grano podano
  • 500 g filet z lososa
  • 5 g cesnaku
  • 3 g soli
  • 50 g strúhanky
  • 25 g lísty petržlena

Spôsob prípravy:

  1. Rúru predhrejte na 180 stupňov a zapnite funkciu teplovzdušnej rúry.
  2. Do nádoby pridajte 50 gramov syru rana padano alebo parmezánu nakrájaného na menšie kúsky. Meľte 30 sekúnd pri rýchlosti 20. Premiestnite do inej misky.
  3. Do nádoby pridajte 25 g petržlenovej vňate nakrájanej na 3 cm. Sekajte 8 sekúnd pri rýchlosti 20. Preložte do misky so syrom.
  4. Do nádoby pridajte 50 gramov strúhanky a 1 strúčik cesnaku. Meľte 20 sekúnd pri rýchlosti 20.
  5. Do nádoby pridajte kôru z predtým umytého a osušeného citróna, mletý syr a petržlenovú vňať. Meľte 30 sekúnd pri rýchlosti 20. Preložte na veľký tanier.
  6. Lososa z oboch strán osoľte a okoreňte a potrite majonézou a strúhankou.
  7. Lososa položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 8-12 minút.
  8. Losos je po upečení veľmi jemný, preto ho opatrne položte na tanier.
  9. Podávajte s obľúbenými prílohami. Výborne chutí s dusenou zeleninou alebo smotanovo-zemiakovou kašou.