Pečený losos v bylinkovom cestíčku
Ryby v chrumkavom cestíčku sa nemusia vyprážať na tuku. Presvedčte sa sami ako chutí zdravá alternatíva lososa v aromatickej, bylinkovo-syrovej poleve z rúry.
Príprava: 20 min
Stredne náročné
![Pečený losos v bylinkovom cestíčku](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay1679563943904x7pO/content/1684739344f97f10599b5.jpg)
Príprava: 20 min
Stredne náročné
Ingrediencie:
- 1 g čierneho korenia
- 50 g majonézy
- 5 g citrónovej kôry
- 50 g syra grano podano
- 500 g filetu z lososa
- 5 g cesnaku
- 3 g soli
- 50 g strúhanky
- 25 g lísty petržlena
Spôsob prípravy:
- Rúru predhrejte na 180 stupňov a zapnite funkciu teplovzdušnej rúry.
- Do nádoby pridajte 50 gramov syru rana padano alebo parmezánu nakrájaného na menšie kúsky. Meľte 30 sekúnd pri rýchlosti 20. Premiestnite do inej misky.
- Do nádoby pridajte 25 gramov nakrájanej petržlenovej vňate. Sekajte 8 sekúnd pri rýchlosti 20. Preložte do misky so syrom.
- Do nádoby pridajte 50 gramov strúhanky a 1 strúčik cesnaku. Meľte 20 sekúnd pri rýchlosti 20.
- Do nádoby pridajte kôru z predtým umytého a osušeného citróna, mletý syr a petržlenovú vňať. Meľte 30 sekúnd pri rýchlosti 20. Preložte na veľký tanier.
- Lososa z oboch strán osoľte a okoreňte a potrite majonézou a strúhankou.
- Lososa položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 8-12 minút.
- Losos je po upečení veľmi jemný, preto ho opatrne položte na tanier.
- Podávajte s obľúbenými prílohami. Výborne chutí s dusenou zeleninou alebo smotanovo-zemiakovou kašou.