Šťuka na pare so špargľou a zemiakmi

Toto jedlo sa pripravuje jedným z najzdravších spôsobov. Varenie v pare zachováva väčšinu živín a minerálov v produktoch. Tento zdravý pokrm nesmie chýbať na vašom každodennom jedálnom lístku.

Príprava: 35 min

Jednoduché

Šťuka na pare so špargľou a zemiakmi

Príprava: 35 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 3 g soli
  • 1000 g vody
  • 600 g zemiakov
  • 50 g bujónovej pasty - CVR
  • 10 g citrónovej šťavy
  • 20 g extra panenského olivového oleja
  • 500 g špargle
  • 800 g filetov zo šťuky

Spôsob prípravy:

  1. Do nádoby pridajte 1 000 gramov vody, 50 gramov bujónovej pasty. Povarte 5 minút pri teplote 40 stupňov.
  2. Položte prvé poschodie parného hrnca na vekko bez zátky , vložte ošúpané a nakrájané 600 gramov zemiakov. Prikryte pokrievkou parného hrnca. Varte 20 minút pri teplote 140 stupňov. Počas tejto doby potrite rybu 1/2 čajovej lyžičky soli, 2 lyžicami olivového oleja a pokvapkajte 1 lyžicou citrónovej šťavy.
  3. Špargľu zbavte drevitých koncov. Druhé poschodie parného hrnca položte na prvé poschodie parného hrnca, poukladajte ochutené ryby, do voľných miest naukladajte špargľu. Prikryte pokrievkou parného hrnca. Varte 10 minút pri teplote 140 stupňov.
  4. Pred podávaním môžete pokrm posypať kôprom.