Šťuka na pare so špargľou a zemiakmi
Toto jedlo sa pripravuje jedným z najzdravších spôsobov. Varenie v pare zachováva väčšinu živín a minerálov v produktoch. Tento zdravý pokrm nesmie chýbať na vašom každodennom jedálnom lístku.
Príprava: 35 min
Jednoduché
![Šťuka na pare so špargľou a zemiakmi](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay16819965692175i9i/content/168381750162223debcd2.jpg)
Príprava: 35 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 3 g soli
- 1000 g vody
- 600 g zemiakov
- 50 g bujónovej pasty - CVR
- 10 g citrónovej šťavy
- 20 g extra panenského olivového oleja
- 500 g špargle
- 800 g filetov zo šťuky
Spôsob prípravy:
- Do nádoby pridajte 1 000 gramov vody, 50 gramov bujónovej pasty. Povarte 5 minút pri teplote 40 stupňov.
- Položte prvé poschodie parného hrnca na vekko bez zátky , vložte ošúpané a nakrájané 600 gramov zemiakov. Prikryte pokrievkou parného hrnca. Varte 20 minút pri teplote 140 stupňov. Počas tejto doby potrite rybu 1/2 čajovej lyžičky soli, 2 lyžicami olivového oleja a pokvapkajte 1 lyžicou citrónovej šťavy.
- Špargľu zbavte drevitých koncov. Druhé poschodie parného hrnca položte na prvé poschodie parného hrnca, poukladajte ochutené ryby, do voľných miest naukladajte špargľu. Prikryte pokrievkou parného hrnca. Varte 10 minút pri teplote 140 stupňov.
- Pred podávaním môžete pokrm posypať kôprom.