Pirohy so špenátom a syrom ricotta

Dokonalé pirohy s neobvyklou plnkou oslovia milovníkov stredomorskej kuchyne.

Príprava: 1h 25 min

Stredne náročné

Pirohy so špenátom a syrom ricotta

Príprava: 1h 25 min

Stredne náročné

Ingrediencie:

  • 300 g vody
  • 2 g čierneho korenia
  • 500 g syra ricotta
  • 20 g cesnaku
  • 9 g soli
  • 110 g extra masla
  • 60 g celých slepačích vajec
  • 700 g pšeničnej múky, typ 550
  • 400 g špenátu
  • 70 g parmezánu

Spôsob prípravy:

  1. Ošúpte cesnak a vložte ho do nádoby. Nádobu uzavrite a 10 sekúnd sekajte pri rýchlosti 10. Otvorte nádobu a špachtľou zhrňte cesnak zo strán do stredu nádoby.
  2. Do nádoby pridajte maslo. Smažte 1 minútu pri 110 stupňoch rýchlosťou 3.
  3. Otvorte nádobu a pridajte umytý a osušený špenát. Potom smažte 3 minúty pri teplote 105 stupňov rýchlosťou 2.
  4. Špenát sekajte 6 sekúnd pri rýchlosti 16.
  5. Otvorte nádobu a špachtľou zhrňte nasekané prísady zo strán do stredu nádoby. Pridajte ricottu, soľ, korenie a parmezán. Mixujte 30 sekúnd pri rýchlosti 5 na spätnom chode.
  6. Otvorte nádobu a špachtľou zhrňte nasekané prísady zo stien do stredu nádoby.
  7. Po vymiesení cesta umyte nádobu.
  8. Odvážte si 700 g múky a 30 g masla.
  9. Do nádoby pridajte 300 gramov vody. Zohrievajte 2 minúty pri teplote 65 stupňov.
  10. Miešajte 4 minúty pri rýchlosti 4 na spätnom chode. Počas miešania pridávajte maslo, vajce a postupne múku a soľ.
  11. Špachtľou zhrňte zvyšky z veka do vnútra nádoby a cesto mieste 3 minúty pri rýchlosti 6 na spätnom chode.
  12. Cesto je pripravené na vaľkanie a tvarovanie pirohov ihneď po príprave.
  13. Pirohy varte 1 minútu potom, ako vyplávajú na povrch vody.