Pirohy so špenátom a syrom ricotta
Dokonalé pirohy s neobvyklou plnkou oslovia milovníkov stredomorskej kuchyne.
Príprava: 1h 25 min
Stredne náročné
![Pirohy so špenátom a syrom ricotta](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay1679563943904x7pO/content/168133169547f851f0925.jpg)
Príprava: 1h 25 min
Stredne náročné
Ingrediencie:
- 300 g vody
- 2 g čierneho korenia
- 500 g syra ricotta
- 20 g cesnaku
- 9 g soli
- 110 g extra masla
- 60 g celých slepačích vajec
- 700 g pšeničnej múky, typ 550
- 400 g špenátu
- 70 g parmezánu
Spôsob prípravy:
- Ošúpte cesnak a vložte ho do nádoby. Nádobu uzavrite a 10 sekúnd sekajte pri rýchlosti 10. Otvorte nádobu a špachtľou zhrňte cesnak zo strán do stredu nádoby.
- Do nádoby pridajte maslo. Smažte 1 minútu pri 110 stupňoch rýchlosťou 3.
- Otvorte nádobu a pridajte umytý a osušený špenát. Potom smažte 3 minúty pri teplote 105 stupňov rýchlosťou 2.
- Špenát sekajte 6 sekúnd pri rýchlosti 16.
- Otvorte nádobu a špachtľou zhrňte nasekané prísady zo strán do stredu nádoby. Pridajte ricottu, soľ, korenie a parmezán. Mixujte 30 sekúnd pri rýchlosti 5 na spätnom chode.
- Otvorte nádobu a špachtľou zhrňte nasekané prísady zo stien do stredu nádoby.
- Po vymiesení cesta umyte nádobu.
- Odvážte si 700 g múky a 30 g masla.
- Do nádoby pridajte 300 gramov vody. Zohrievajte 2 minúty pri teplote 65 stupňov.
- Miešajte 4 minúty pri rýchlosti 4 na spätnom chode. Počas miešania pridávajte maslo, vajce a postupne múku a soľ.
- Špachtľou zhrňte zvyšky z veka do vnútra nádoby a cesto mieste 3 minúty pri rýchlosti 6 na spätnom chode.
- Cesto je pripravené na vaľkanie a tvarovanie pirohov ihneď po príprave.
- Pirohy varte 1 minútu potom, ako vyplávajú na povrch vody.