Recepty
Kurací vývar

- Príprava: 3h 10min
- Náročnosť: Jednoduché
ngrediencie:
- 3000 g vody
- 3 g čierneho korenia
- 500 g hovädzích pásikov
- 150 g cibule
- 200 g mrkvy
- 17 g soli
- 130 g mrazeného koreňa petržlenu
- 140 g póru
- 70 g zeleru
- 100 g bielej kapusty
- 70 g zeleru
- 300 g kuracích stehien
- 50 g lísty petržlena
Spôsob prípravy:
- Pripravte si 5l hrniec na varenie vývaru. Na veko nádoby položte misku a odvážte 150 gramov cibule. Cibuľu prekrojte na polovice a opražte na plynovom horáku alebo na suchej panvici do tmavohneda.
- Na veko nádoby položte misku, odvážte 200 g ošúpanej mrkvy, 130 g ošúpaného petržlenu, 70 g ošúpaného zeleru, 140 g opláchnutého póru, 100 g bielej kapusty, 70 g opláchnutého zeleru a 1 zväzok opláchnutej petržlenovej vňate (zväzok možno previazať prírodnou niťou) .
- Odváženú zeleninu vložte do vopred pripraveného hrnca, pridajte 1 lyžičku korenia, 1 lyžicu soli a vopred opraženú cibuľu.
- Odvážte 500 g hovädzích pásikov a 300 g kuracích stehien na veku nádoby v miske. Oba druhy mäsa vložte do hrnca so zeleninou. Odvážte 3 000 g vody v nádobe a nalejte do hrnca so zeleninou a mäsom.
- Vývar priveďte do varu a varte na miernom výkone 3 hodiny. Po uvarení dochutťe.
- Vývar podávajte s rezancami, posypaný petržlenovou vňaťou.