Recepty
Palacinka Dutch baby
- Príprava: 17min
- Náročnosť: Stredne náročné
Ingrediencie:
- 5 g vanilkového cukru – CVR
- 5 g práškového cukru
- 1 g soli
- 15 g extra masla
- 180 g celých slepačích vajec
- 90 g pšeničnej múky, typ 550
- 130 g mlieka 2%
Spôsob prípravy:
- Rúru predhrejte na 230°C s funkciou konvekcia. Umiestnite mriežku na strednú priečku rúry.
- Pripravte si panvicu s priemerom 20 – 25 cm s nepriľnavým dnom, vhodné na pečenie v rúre.
- Otvorte nádobu. Do nádoby vložte metličku. Do nádoby pridajte 3 vajcia, 130 gramov mlieka, 90 gramov múky, 1 lyžička vanilkového cukru a 1 štipka soli. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
- Miešajte 30 sekúnd pri teplote 40 stupňov a rýchlosti 4. Vytiahnite metličku. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou. Pokračujte v miešaní 1 minútu pri rýchlosti 8.
- Panvicu poriadne rozohrejte s lyžičkou masla, dávajte pozor, aby sa maslo nepripálilo.
- Otvorte nádobu. Pomocou špachtle nalejte pripravenú zmes na rozohriatu panvicu. Zahrievajte 30 sekúnd na miernom ohni.
- Panvicu vložte do rúry, pečte asi 8 minút, kým sa placka krásne nezdvihne a nebude zlatistá. Sledujte tento proces pohľadom cez okno rúry.
- Opatrne vyberte panvicu. Použite rukavicu. Omeletu preložte na tanier. Posypte práškovým cukrom a podávajte s obľúbenými prísadami.