Recepty
Omeleta s hubami
- Príprava: 15min
- Náročnosť: Jednoduché
Ingrediencie:
- 1 g čierneho korenia
- 30 g smotany 30 %
- 80 g cibule
- 2 g soli
- 75 g extra masla
- 240 g celých slepačích vajec
- 200 g čerstvých šampiňónov
- 5 g lísty petržlena
Spôsob prípravy:
- Rúru predhrejte na 230°C s funkciou gril (ak máte, použite funkciu „turbo gril“). Umiestnite stojan na pečenie na druhé poschodie zhora.
- Pripravte si panvicu s priemerom 20 – 25 cm s nepriľnavým dnom, vhodné na pečenie v rúre.
- Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte 80 gramov cibule očistenej a nakrájanej na menšie kúsky. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
- Sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10.
- Otvorte nádobu. Obsah stien zoškrabte špachtľou na dno nádoby.
- Do nádoby pridajte 60 gramov mäkkého masla. Nádobu uzavrite vekom bez odmerky.
- Vyprážajte 4 minúty pri teplote 105°C na rýchlosti 2.
- Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte 200 gramov umytých a nakrájaných húb na 2 cm kúsky. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
- Sekajte 7 sekúnd pri rýchlosti 8.
- Otvorte nádobu. Steny zoškrabte špachtľou na dno nádoby. Nádobu uzavrite vekom bez odmerky.
- Smažte 5 minút pri teplote 105°C na rýchlosti 2. Pokračujte v smažení 1 minútu pri teplote 115°C na rýchlosti 2.
- Otvorte nádobu. Do nádoby vložte metličku. Do nádoby pridajte 3 polievkové lyžice 30% smotany, 4 vajcia, 1 štipka soli a 1 štipka korenia. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
- V ďalšom kroku primiešate vaječnú zmes s hubami. Medzitým zohrejte panvicu s 1 lyžičkou mäkkého masla. Sledujte teplotu panvice, aby sa maslo nepripálilo.
- Miešajte 12 sekúnd na rýchlosti 6.
- Otvorte nádobu. Odstráňte metličku z nádoby. Pomocou špachtle nalejte vaječnú zmes do predtým vyhriatej panvice s maslom.
- Vaječnú zmes na panvici jemne premiešavajte a vložte do predhriatej rúry.
- Pečte 5 minút, pričom kontrolujte stupeň prepečenia.
- Omeletu opatrne vyberte z horúcej rúry. Použite rukavicu. Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.