Raňajky

Palacinka Dutch baby

  • Príprava: 17min
  • Náročnosť: Stredne náročné

Ingrediencie:

  • 5 g vanilkového cukru – CVR
  • 5 g práškového cukru
  • 1 g soli
  • 15 g extra masla
  • 180 g celých slepačích vajec
  • 90 g pšeničnej múky, typ 550
  • 130 g mlieka 2%

Spôsob prípravy:

  1. Rúru predhrejte na 230°C s funkciou konvekcia. Umiestnite mriežku na strednú priečku rúry.
  2. Pripravte si panvicu s priemerom 20 – 25 cm s nepriľnavým dnom, vhodné na pečenie v rúre.
  3. Otvorte nádobu. Do nádoby vložte metličku. Do nádoby pridajte 3 vajcia, 130 gramov mlieka, 90 gramov múky, 1 lyžička vanilkového cukru a 1 štipka soli. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
  4. Miešajte 30 sekúnd pri teplote 40 stupňov a rýchlosti 4. Vytiahnite metličku. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou. Pokračujte v miešaní 1 minútu pri rýchlosti 8.
  5. Panvicu poriadne rozohrejte s lyžičkou masla, dávajte pozor, aby sa maslo nepripálilo.
  6. Otvorte nádobu. Pomocou špachtle nalejte pripravenú zmes na rozohriatu panvicu. Zahrievajte 30 sekúnd na miernom ohni.
  7. Panvicu vložte do rúry, pečte asi 8 minút, kým sa placka krásne nezdvihne a nebude zlatistá. Sledujte tento proces pohľadom cez okno rúry.
  8. Opatrne vyberte panvicu. Použite rukavicu. Omeletu preložte na tanier. Posypte práškovým cukrom a podávajte s obľúbenými prísadami.