Hlavné jedlá

Kuracie rolky na taliansky spôsob

  • Príprava: 1h
  • Náročnosť: Stredne náročné

Ingrediencie:

  • 600 g vody
  • 600 g kuracích pŕs
  • 80 g syra ricotta
  • 120 g mozzarelly
  • 160 g parmskej šunky
  • 15 g cesnaku
  • 50 g parmezánu
  • 100 g mrazeného špenátu
  • 50 g píniových orieškov

Spôsob prípravy:

  1. Do nádoby pridajte 50 g parmezánu. Meľte 10 sekúnd na rýchlosti 10.
  2. Do nádoby pridajte 3 strúčiky cesnaku. Opäť meľte 5 sekúnd na rýchlosti 10.
  3. Špachtľou zotrite obsah stien na dno nádoby. Do nádoby pridajte 80 g syra ricotta, 100 g rozmrazeného a osušeného špenátu, 50 g píniových orieškov a vopred namletý parmezán. Miešajte 10 sekúnd na rýchlosti 10.
  4. Na dosku položte veľký kus fólie. Položte na ňu kuracie prsia. Prikryte ich ďalším kusom fólie a každé prso dobre vyklepte tĺčikom na tenké plátky.
  5. Takto vyklepané kuracie prsia preložte do misy a odložte nabok. Rozložte ďalší veľký kus fólie. Položte naň 2 plátky parmskej šunky. Na každý plátok položte predtým vyklepané kuracie prsia.
  6. Na takto pripravené plátky rozotrite 1/4 zmesi z nádoby. Na rozotretnú zmes položte 1/4 mozzarelly. Celé zrolujte do „cukríka“ a zviažte na oboch stranách.
  7. Umyte a osušte nádobu. Do nádoby nalejte 600 g vody. Obidve poschodia parnej nádoby položte na veko. Všetky rolky položte na parnú nádobu a uzavrite vekom. Varte 30 minút pri 130°C na rýchlosti 1.
  8. Po uvarení opatrne vyberte rolky z parnej nádoby a opatrne odstrihnite fóliu. Dávajte pozor, aby ste sa nepopálili.
  9. Kuracie závitky sú teraz hotové.