Recepty
Torta s čokoládovo-orieškovými pralinkami

- Príprava: 50 min
- Náročnosť: Jednoduché
Ingrediencie:
- 300 g čokoládovo-orieškového krému
- 100 g cukru
- 200 g extra masla
- 60 g celých slepačích vajec
- 300 g pšeničnej múky 450
Spôsob prípravy:
- Do Nádoby pridajte 300 gramov múky, 200 gramov studeného masla nakrájaného na menšie kúsky, 100 gramov cukru. Miešajte 30 sekúnd pri rýchlosti 12.
- Pridajte 1 vajce. Miešajte ešte 10 sekúnd pri rýchlosti 12.
- Hmotu preložte do misky. Odložte bokom. Na veko položíme formu s priemerom 24 cm vystlanú papierom na pečenie.
- Do formy navážte 300 gramov cesta. Základ rovnomerne utlačte na dno formy na pečenie. Položte formu na pečenie s cestom na dne späť na veko nádoby.
- V strede spodnej časti odvážte 300 gramov krému. Krém rovnomerne rozotrite na spodok, pričom necháte 1 cm okraj od okraja formy na pečenie. Zvyšné cesto rukami vymiesite na tvrdú guľu. Nastrúhajte na hrubom strúhadle do formy. Nastrúhané cesto rovnomerne rozmiestnime na krém, čím vytvoríme vrchnú vrstvu koláča.
- Cesto preložíme na 10 minút do mrazničky a predhrejeme rúru na 190 stupňov s funkciou ventilátora.
- Vyberte koláč z mrazničky a pečte 30 minút.