Dezerty

Torta s čokoládovo-orieškovými pralinkami

  • Príprava: 50 min
  • Náročnosť: Jednoduché

Ingrediencie:

  • 300 g čokoládovo-orieškového krému
  • 100 g cukru
  • 200 g extra masla
  • 60 g celých slepačích vajec
  • 300 g pšeničnej múky 450

Spôsob prípravy:

  1. Do Nádoby pridajte 300 gramov múky, 200 gramov studeného masla nakrájaného na menšie kúsky, 100 gramov cukru. Miešajte 30 sekúnd pri rýchlosti 12.
  2. Pridajte 1 vajce. Miešajte ešte 10 sekúnd pri rýchlosti 12.
  3. Hmotu preložte do misky. Odložte bokom. Na veko položíme formu s priemerom 24 cm vystlanú papierom na pečenie.
  4. Do formy navážte 300 gramov cesta. Základ rovnomerne utlačte na dno formy na pečenie. Položte formu na pečenie s cestom na dne späť na veko nádoby.
  5. V strede spodnej časti odvážte 300 gramov krému. Krém rovnomerne rozotrite na spodok, pričom necháte 1 cm okraj od okraja formy na pečenie. Zvyšné cesto rukami vymiesite na tvrdú guľu. Nastrúhajte na hrubom strúhadle do formy. Nastrúhané cesto rovnomerne rozmiestnime na krém, čím vytvoríme vrchnú vrstvu koláča.
  6. Cesto preložíme na 10 minút do mrazničky a predhrejeme rúru na 190 stupňov s funkciou ventilátora.
  7. Vyberte koláč z mrazničky a pečte 30 minút.