Raňajky

Omeleta s hubami

  • Príprava: 15min
  • Náročnosť: Jednoduché

Ingrediencie:

  • 1 g čierneho korenia
  • 30 g smotany 30 %
  • 80 g cibule
  • 2 g soli
  • 75 g extra masla
  • 240 g celých slepačích vajec
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • 5 g lísty petržlena

Spôsob prípravy:

  1. Rúru predhrejte na 230°C s funkciou gril (ak máte, použite funkciu „turbo gril“). Umiestnite stojan na pečenie na druhé poschodie zhora.
  2. Pripravte si panvicu s priemerom 20 – 25 cm s nepriľnavým dnom, vhodné na pečenie v rúre.
  3. Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte 80 gramov cibule očistenej a nakrájanej na menšie kúsky. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
  4. Sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10.
  5. Otvorte nádobu. Obsah stien zoškrabte špachtľou na dno nádoby.
  6. Do nádoby pridajte 60 gramov mäkkého masla. Nádobu uzavrite vekom bez odmerky.
  7. Vyprážajte 4 minúty pri teplote 105°C na rýchlosti 2.
  8. Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte 200 gramov umytých a nakrájaných húb na 2 cm kúsky. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
  9. Sekajte 7 sekúnd pri rýchlosti 8.
  10. Otvorte nádobu. Steny zoškrabte špachtľou na dno nádoby. Nádobu uzavrite vekom bez odmerky.
  11. Smažte 5 minút pri teplote 105°C na rýchlosti 2. Pokračujte v smažení 1 minútu pri teplote 115°C na rýchlosti 2.
  12. Otvorte nádobu. Do nádoby vložte metličku. Do nádoby pridajte 3 polievkové lyžice 30% smotany, 4 vajcia, 1 štipka soli a 1 štipka korenia. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
  13. V ďalšom kroku primiešate vaječnú zmes s hubami. Medzitým zohrejte panvicu s 1 lyžičkou mäkkého masla. Sledujte teplotu panvice, aby sa maslo nepripálilo.
  14. Miešajte 12 sekúnd na rýchlosti 6.
  15. Otvorte nádobu. Odstráňte metličku z nádoby. Pomocou špachtle nalejte vaječnú zmes do predtým vyhriatej panvice s maslom.
  16. Vaječnú zmes na panvici jemne premiešavajte a vložte do predhriatej rúry.
  17. Pečte 5 minút, pričom kontrolujte stupeň prepečenia.​
  18. Omeletu opatrne vyberte z horúcej rúry. Použite rukavicu. Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.