Polievky

Kurací vývar

  • Príprava: 3h 10min
  • Náročnosť: Jednoduché

ngrediencie:

  • 3000 g vody
  • 3 g čierneho korenia
  • 500 g hovädzích pásikov
  • 150 g cibule
  • 200 g mrkvy
  • 17 g soli
  • 130 g mrazeného koreňa petržlenu
  • 140 g póru
  • 70 g zeleru
  • 100 g bielej kapusty
  • 70 g zeleru
  • 300 g kuracích stehien
  • 50 g lísty petržlena

Spôsob prípravy:

  1. Pripravte si 5l hrniec na varenie vývaru. Na veko nádoby položte misku a odvážte 150 gramov cibule. Cibuľu prekrojte na polovice a opražte na plynovom horáku alebo na suchej panvici do tmavohneda.
  2. Na veko nádoby položte misku, odvážte 200 g ošúpanej mrkvy, 130 g ošúpaného petržlenu, 70 g ošúpaného zeleru, 140 g opláchnutého póru, 100 g bielej kapusty, 70 g opláchnutého zeleru a 1 zväzok opláchnutej petržlenovej vňate (zväzok možno previazať prírodnou niťou) .
  3. Odváženú zeleninu vložte do vopred pripraveného hrnca, pridajte 1 lyžičku korenia, 1 lyžicu soli a vopred opraženú cibuľu.
  4. Odvážte 500 g hovädzích pásikov a 300 g kuracích stehien na veku nádoby v miske. Oba druhy mäsa vložte do hrnca so zeleninou. Odvážte 3 000 g vody v nádobe a nalejte do hrnca so zeleninou a mäsom.
  5. Vývar priveďte do varu a varte na miernom výkone 3 hodiny. Po uvarení dochutťe.
  6. Vývar podávajte s rezancami, posypaný petržlenovou vňaťou.