Raňajky

Bryndzová nátierka

  • Príprava: 5min
  • Náročnosť: Jednoduché

Ingrediencie:

  • 1 g pálivej papriky v prášku
  • 1 g granulovaného cesnaku
  • 250 g bryndze
  • 3 g sladkej papriky
  • 60 g cibule
  • 2 g soli
  • 100 g extra masla

Spôsob prípravy:

  1. Do nádoby vložte nakrájanú cibuľu. Sekajate 5 sekúnd pri rýchlosti 10.
  2. Pomocou špachtle zhrňte cibuľu zo strán nádoby a znovu sekajte 5 sekúnd pri rýchlosti 10.
  3. Nasekanú cibuľu opäť zhrňte zo strán nádoby.
  4. Pridajte 100 gramov masla, 250 gramov bryndze, 1 lyžičku sladkej papriky,¼ lyžičky štipľavej papriky, ⅓ lyžičky soli, ¼ lyžičky mletého cesnaku (voliteľné). Meľte 1 minútu pri rýchlosti 4.
  5. Hmotu zhrňte zo stien nádoby a meľte 1 minútu pri rýchlosti 7.
  6. Pomazánka chutí skvele s čerstvým chlebom/pečivom alebo chrumkavými hriankami.