Recepty
Domáca majonéza
- Príprava: 8min
- Náročnosť: Jednoduché
Ingrediencie:
- 30 g vody
- 1 g bieleho korenia
- 15 g horčice Dijon
- 25 g octu
- 3 g cukru
- 6 g soli
- 55 g žĺtkov zo slepačích vajec
- 600 g slnečnicového oleja
Spôsob prípravy:
- Na veko nádoby bez odmerky položte vysokú nádobu (najlepšie džbán) a odvážte 600 gramov oleja.
- Nasaďte metličku. Pridajte do nádoby 3 žĺtka, 25 gramov bieleho vínneho octu, 1½ lyžičku dijonskej horčice, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku soli a ⅓ lyžičky bieleho pepru.
- V ďalšom kroku budete šľahať. Počas funkcie postupne prilievajte odvážený olej cez veko bez odmerky. Po použití ⅔ oleja pridajte 3 lyžice vody (filtrovanej alebo prevarenej a vychladenej).
- Šlahajte 4 minúty pri rýchlosti 4. Pridávajte ⅔ oleja, 3 lyžice vody a ⅓ oleja.
- Hotovú majonézu skladujte v chladničke.