Svetová kuchyňa

Lepkavá ryža s mangom

  • Príprava: 40min
  • Náročnosť: Jednoduché

Ingrediencie:

  • 100 g kokosového mlieka
  • 0.3 g vanilkového extraktu
  • 5 g xylitolu
  • 50 g bielej ryže
  • 100 g kondenzovaného kokosového mlieka
  • 140 g manga
  • 10 g sezmových semiačok

Spôsob prípravy:

  1. Do nádoby vložte metličku, pridajte 50 g ryže, 100 g kokosového nápoja, 100 g ľahkého kokosového mlieka v plechovke, 1 čajovú lyžičku xylitolu a kvapku vanilkového extraktu.
  2. Varte 25 minút pri 100 ℃ na rýchlosti 1.
  3. Nechajte v nádobe 5 minút, potom preložte do misiek.
  4. Na veko nádoby položte misku a odvážte v nej 140 g ošúpaného a na plátky nakrájaného manga.
  5. Ryžu podávajte s plátkami manga. Celé posypte 1 polievkovou lyžicou sezamových semienok.