Recepty
Hubové rizoto
- Príprava: 35min
- Náročnosť: Jednoduché
Ingrediencie:
- 600 g vody
- 50 g bujónovej pasty – CVR
- 1 g bobkových listov
- 1 g mletého čierneho korenia
- 80 g šalotky
- 80 g extra panenského olivového oleja
- 250 g hríbov
- 80 g syra grano podano
- 200 g ryže arborio
- 20 g hľuzovkového oleja
- 8 g cesnaku
- 50 g extra masla
- 100 g bieleho suchého vína
- 6 g lísty petržlena
Spôsob prípravy:
- Do suchej nádoby vložte hrsť petržlenovej vňate nakrájanej na 5 cm dlhé časti. Sekajte 5 sekúnd pri 20 otáčkach. Preložte do inej misky.
- Do nádoby vložte 80 g syra grana padano nakrájaného na menšie kúsky. Melte 30 sekúnd pri 20 otáčkach za minútu. Preložte do inej nádoby. Nádobu opláchnite.
- Do nádoby pridajte 80 g olúpanej a nakrájanej šalotky a 2 olúpané strúčiky cesnaku. Sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10. Strany zoškrabte stierkou. Pridajte 2 bobkové listy, 50 gramov bujónovej pasty a 80 gramov olivového oleja. Smažte odkryté 2 minúty 30 sekúnd pri 130 stupňoch na 3 otáčky na spätný chod.
- Pridajte 200 gramov ryže. Smažte 1 minútu pri 130 stupňoch rýchlosťou 2 na spätný chod. Pridajte 100 gramov suchého bieleho vína. Pripojte tyč na miešanie. Zredukujte bez zátky počas 1 minúty pri 130 stupňoch s 2 otáčkami.
- Pridajte 600 gramov vody a 250 gramov húb. Varte bez zátky 15 minút pri 110 stupňoch s 2 otáčkami. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, rozdrobený syr, 50 gramov studeného masla, ½ čajovej lyžičky korenia. Miešajte 2 minúty pri 2 otáčkach.
- Ihneď po príprave podávame v hlbokom tanieri s hľuzovkovým olejom.