Hlavné jedlá

Hubové rizoto

  • Príprava: 35min
  • Náročnosť: Jednoduché

Ingrediencie:

  • 600 g vody
  • 50 g bujónovej pasty – CVR
  • 1 g bobkových listov
  • 1 g mletého čierneho korenia
  • 80 g šalotky
  • 80 g extra panenského olivového oleja
  • 250 g hríbov
  • 80 g syra grano podano
  • 200 g ryže arborio
  • 20 g hľuzovkového oleja
  • 8 g cesnaku
  • 50 g extra masla
  • 100 g bieleho suchého vína
  • 6 g lísty petržlena

Spôsob prípravy:

  1. Do suchej nádoby vložte hrsť petržlenovej vňate nakrájanej na 5 cm dlhé časti. Sekajte 5 sekúnd pri 20 otáčkach. Preložte do inej misky.
  2. Do nádoby vložte 80 g syra grana padano nakrájaného na menšie kúsky. Melte 30 sekúnd pri 20 otáčkach za minútu. Preložte do inej nádoby. Nádobu opláchnite.
  3. Do nádoby pridajte 80 g olúpanej a nakrájanej šalotky a 2 olúpané strúčiky cesnaku. Sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10. Strany zoškrabte stierkou. Pridajte 2 bobkové listy, 50 gramov bujónovej pasty a 80 gramov olivového oleja. Smažte odkryté 2 minúty 30 sekúnd pri 130 stupňoch na 3 otáčky na spätný chod.
  4. Pridajte 200 gramov ryže. Smažte 1 minútu pri 130 stupňoch rýchlosťou 2 na spätný chod. Pridajte 100 gramov suchého bieleho vína. Pripojte tyč na miešanie. Zredukujte bez zátky počas 1 minúty pri 130 stupňoch s 2 otáčkami.
  5. Pridajte 600 gramov vody a 250 gramov húb. Varte bez zátky 15 minút pri 110 stupňoch s 2 otáčkami. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, rozdrobený syr, 50 gramov studeného masla, ½ čajovej lyžičky korenia. Miešajte 2 minúty pri 2 otáčkach.
  6. Ihneď po príprave podávame v hlbokom tanieri s hľuzovkovým olejom.