Vanilkový puding
Vanilkový puding sa vyznačuje hlbokou vanilkovou príchuťou, ktorá určite uspokojí každého člena domácnosti, aj tých najmenších. Skvelým doplnkom k nemu budú šťavy alebo čerstvé ovocie.
Príprava: 10 min
Jednoduché
![Vanilkový puding](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay16819965692175i9i/content/17103446732cd480543b4.jpg)
Príprava: 10 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 7 g vanilkového extraktu
- 35 g cukru
- 30 g extra masla
- 40 g žĺtkov zo slepačích vajec
- 500 g mlieka 3,2%
- 60 g zemiakového škrobu
Spôsob prípravy:
- Vložte metličku do nádoby. Do nádoby pridajte 125 gramov mlieka, 2 žĺtky, 60 gramov zemiakového škrobu. Miešajte 20 sekúnd na rýchlosti 10. Obsah nádoby nalejte do misky a odložte.
- Umyte a vysušte nádobu a metličku. Do nádoby vložte metličku. Do nádoby pridajte 375 gramov mlieka, 30 gramov masla, 35 gramov cukru a 1 polievkovú lyžicu vanilkového extraktu. Varte 3 minúty pri teplote 75°C na rýchlosti 3.
- Odstráňte odmerku z veka. V ďalšom kroku budete pokračovať vo varení mlieka, pričom pridávate predtým pripravenú hmotu. Varte 1 minútu pri teplote 85°C na rýchlosti 3.
- Puding podávajte v sklenených miskách s obľúbeným ovocím alebo šťavou.