Vanilkový puding

Vanilkový puding sa vyznačuje hlbokou vanilkovou príchuťou, ktorá určite uspokojí každého člena domácnosti, aj tých najmenších. Skvelým doplnkom k nemu budú šťavy alebo čerstvé ovocie.

Príprava: 10 min

Jednoduché

Vanilkový puding

Príprava: 10 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 7 g vanilkového extraktu
  • 35 g cukru
  • 30 g extra masla
  • 40 g žĺtkov zo slepačích vajec
  • 500 g mlieka 3,2%
  • 60 g zemiakového škrobu

Spôsob prípravy:

  1. Vložte metličku do nádoby. Do nádoby pridajte 125 gramov mlieka, 2 žĺtky, 60 gramov zemiakového škrobu. Miešajte 20 sekúnd na rýchlosti 10. Obsah nádoby nalejte do misky a odložte.
  2. Umyte a vysušte nádobu a metličku. Do nádoby vložte metličku. Do nádoby pridajte 375 gramov mlieka, 30 gramov masla, 35 gramov cukru a 1 polievkovú lyžicu vanilkového extraktu. Varte 3 minúty pri teplote 75°C na rýchlosti 3.
  3. Odstráňte odmerku z veka. V ďalšom kroku budete pokračovať vo varení mlieka, pričom pridávate predtým pripravenú hmotu. Varte 1 minútu pri teplote 85°C na rýchlosti 3.
  4. Puding podávajte v sklenených miskách s obľúbeným ovocím alebo šťavou.