Baskický cheesecake

Neuveriteľne krémový cheesecake s jedinečnou chuťou a konzistenciou, ktorý prekvapí každého.

Príprava: 1h 15 min

Jednoduché

Baskický cheesecake

Príprava: 1h 15 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 7 g vanilkového extraktu
  • 300 g cukru
  • 5 g soli
  • 360 g celých slepačích vajec
  • 450 g smotany 30 % tuku
  • 1000 g pomazánky
  • 70 g pšeničnej múky 450

Spôsob prípravy:

  1. Rúru predhrejte na 200°C s funkciou horného a spodného ohrevu. Tortovú formu s priemerom 25 cm vystlite papierom na pečenie.
  2. Do nádoby pridajte 1000 gramov prírodného smotanového syra a 300 gramov cukru. Meľte 30 sekúnd na rýchlosti 12. Zotrite obsah špachtľou na dno nádoby. Znovu meľte 40 sekúnd na rýchlosti 14 pri spätných otáčkach.
  3. Do nádoby pridajte 6 vajec, 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu, 450 gramov 30% smotany, 70 gramov pšeničnej múky a ½ čajovej lyžičky soli. Meľte 30 sekúnd na rýchlosti 10.
  4. Obsah zotrite špachtľou na dno nádoby. Znovu meľte 1 minútu na rýchlosti 10 pri spätných otáčkach. Výslednú hmotu nalejte do vopred pripravenej formy. Pečte 60 minút.
  5. Po vychladnutí tvarohového koláča ho uložte do chladničky na minimálne 8 hodín.