Baskický cheesecake
Neuveriteľne krémový cheesecake s jedinečnou chuťou a konzistenciou, ktorý prekvapí každého.
Príprava: 1h 15 min
Jednoduché
![Baskický cheesecake](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay16819965692175i9i/content/17097397098c4eb3eea10.jpg)
Príprava: 1h 15 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 7 g vanilkového extraktu
- 300 g cukru
- 5 g soli
- 360 g celých slepačích vajec
- 450 g smotany 30 % tuku
- 1000 g pomazánky
- 70 g pšeničnej múky 450
Spôsob prípravy:
- Rúru predhrejte na 200°C s funkciou horného a spodného ohrevu. Tortovú formu s priemerom 25 cm vystlite papierom na pečenie.
- Do nádoby pridajte 1000 gramov prírodného smotanového syra a 300 gramov cukru. Meľte 30 sekúnd na rýchlosti 12. Zotrite obsah špachtľou na dno nádoby. Znovu meľte 40 sekúnd na rýchlosti 14 pri spätných otáčkach.
- Do nádoby pridajte 6 vajec, 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu, 450 gramov 30% smotany, 70 gramov pšeničnej múky a ½ čajovej lyžičky soli. Meľte 30 sekúnd na rýchlosti 10.
- Obsah zotrite špachtľou na dno nádoby. Znovu meľte 1 minútu na rýchlosti 10 pri spätných otáčkach. Výslednú hmotu nalejte do vopred pripravenej formy. Pečte 60 minút.
- Po vychladnutí tvarohového koláča ho uložte do chladničky na minimálne 8 hodín.