Hubové arancini so šampiňónmi a gorgonzolou

Arancini je tradičný sicílsky snack. Hlboko vyprážané, výrazne hubovité ryžové guľky s aromatickou gorgonzolou. Môžu byť plnené akoukoľvek náplňou a podávané s rôznymi omáčkami.

Príprava: 2h

Stredne náročné

Hubové arancini so šampiňónmi a gorgonzolou

Príprava: 2h

Stredne náročné

Ingrediencie:

  • 200 g vody
  • 600 g vody
  • 2 g čierneho korenia
  • 50 g bujónovej pasty - CVR
  • 200 g šalotky
  • 80 g extra panenského olivového oleja
  • 40 g sušených hríbov
  • 200 g ryže arborio
  • 120 g gorgonzoly
  • 70 g parmezánu
  • 8 g cesnaku
  • 6 g soli
  • 100 g strúhanky
  • 60 g extra masla
  • 180 g celých slepačích vajec
  • 100 g bieleho suchého vína
  • 300 g čerstvých šampiňónov
  • 1050 g repkového oleja
  • 20 g lísty petržlena

Spôsob prípravy:

  1. Na veko nádoby položte misku, odvážte 40 gramov sušených hríbov a zalejte 200 gramami vriacej vody. Nechajte močiť. Do suchej nádoby pridajte hrsť petržlenovej vňate, nakrájanú na 5 cm kúsky. Sekajte 5 sekúnd na rýchlosti 20. Špachtľou preložte do misky a odložte nabok.

Stiahnite si aplikáciu Philipiak Home, kde objavíte všetky recepty na Cookover

Ako to spraviť?

  • Naskenujte QR kód
  • Stiahnite si aplikáciu do svojho telefónu
  • Zaregistrujte sa v aplikácii Philipiak Home a využívajte plný obsah receptov na Cookover