Šalát z drveného kelu s expresným falafelom
Tento ľahký a svieži šalát musíte vyskúšať. Čerstvý kel vás prekvapí svojou chuťou, výživný falafel doplní a dotvorí chuť a jogurtový dresing to celé spojí a dodá krémovú štruktúru.
Príprava: 30 min
Jednoduché
![Šalát z drveného kelu s expresným falafelom](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay16819965692175i9i/content/1707908335fe4fef365b8.jpg)
Príprava: 30 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 1 g čierneho korenia
- 10 g extra panenského olivového oleja
- 100 g cíceru
- 6 g rasce
- 5 g čerstvej mäty
- 5 g citrónovej kôry
- 150 g gréckeho jogurtu
- 4 g prášku do pečiva
- 50 g granátového jablka
- 1 g chilli vločiek
- 50 g cibule
- 120 g kelu
- 10 g cesnaku
- 12 g soli
- 30 g citrónovej šťavy
- 30 g ovsených vločiek
- 20 g repkového oleja
- 15 g lísty petržlena
- 5 g zemiakového škrobu
- 100 g mrazeného zeleného hrášku
Spôsob prípravy:
- Na veko nádoby položte malú misku a odvážte v nej 150 gramov prírodného hustého jogurtu.
- Do tej istej misky pridajte 1 čajovú lyžičku rasce, 1/2 čajovej lyžičky soli a 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy. Celú zmes dôkladne premiešajte a odložte do chladničky.
- Na veko nádoby položte ďalšiu misku a odvážte v nej 50 gramov olúpaných semienok granátového jablka. Misku odložte nabok.
- Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte 30 gramov ovsených vločiek. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
- Meľte 40 sekúnd na rýchlosti 20.
- Otvorte nádobu. Obsah preložte do misky a odložte nabok.
- Do nádoby pridajte 15 gramov petržlenových listov bez stoniek. Uzavrite nádoby vekom s odmerkou.
- Sekajte 5 sekúnd na rýchlosti 20.
- Otvorte nádobu. Pridajte lístky obrané z 5 vetvičiek mäty. Uzavrite nádobu vekom s odmerkou.
- Sekajte 5 sekúnd na rýchlosti 20.
- Otvorte nádobu. Pridajte 100 gramov cibule a 2 strúčiky olúpaného cesnaku. Uzavrite nádobu vekom s odmerkou.
- Sekajte 10 sekúnd na rýchlosti 10.
- Otvorte nádobu. Pridajte 100 gramov mrazeného hrášku, vopred zomleté ovsené vločky, 100 gramov cíceru z konzervy, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 čajovú lyžičku zemiakového škrobu, 1/2 čajovej lyžičky chilli vločiek (voliteľné), 1 čajovú lyžičku soli a 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva, 1 čajovú lyžičku rasce a 1 čajovú lyžičku citrónovej kôry. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
- Miešajte 20 sekúnd na rýchlosti 15.
- Otvorte nádobu. Obsah zotrite špachtľou na dno nádoby. Uzavrite nádobu vekom s odmerkou.
- Znovu meľte 20 sekúnd na rýchlosti 15.
- Otvorte nádobu. Obsah preložte do misky.
- Navlhčenými rukami vytvarujte zo zmesi malé guličky a jemne ich sploštite.
- Smažte na rozohriatej panvici s 2 lyžicami oleja z oboch strán 4 minúty.
- Umyte a osušte nádobu.
- Do nádoby pridajte 120 gramov listov kelu bez stoniek a opečených častí natrhaných na malé kúsky, 1 lyžičku extra panenského olivového oleja, 1/2 čajovej lyžičky soli a 1 lyžičku citrónovej šťavy. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
- Mixujte 1 minútu na rýchlosti 8 pri spätných otáčkach.
- Otvorte nádobu. Obsah nádoby preložte na veľký tanier.
- Na tanier naaranžujte opečené kotlety spolu s kapustou. Pridajte jogurtový dresing, ktorý ste si pripravili predtým, a semienka granátového jablka.
- Šalát je hotový.