Šalát z drveného kelu s expresným falafelom

Tento ľahký a svieži šalát musíte vyskúšať. Čerstvý kel vás prekvapí svojou chuťou, výživný falafel doplní a dotvorí chuť a jogurtový dresing to celé spojí a dodá krémovú štruktúru.

Príprava: 30 min

Jednoduché

Šalát z drveného kelu s expresným falafelom

Príprava: 30 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 1 g čierneho korenia
  • 10 g extra panenského olivového oleja
  • 100 g cíceru
  • 6 g rasce
  • 5 g čerstvej mäty
  • 5 g citrónovej kôry
  • 150 g gréckeho jogurtu
  • 4 g prášku do pečiva
  • 50 g granátového jablka
  • 1 g chilli vločiek
  • 50 g cibule
  • 120 g kelu
  • 10 g cesnaku
  • 12 g soli
  • 30 g citrónovej šťavy
  • 30 g ovsených vločiek
  • 20 g repkového oleja
  • 15 g lísty petržlena
  • 5 g zemiakového škrobu
  • 100 g mrazeného zeleného hrášku

Spôsob prípravy:

  1. Na veko nádoby položte malú misku a odvážte v nej 150 gramov prírodného hustého jogurtu.
  2. Do tej istej misky pridajte 1 čajovú lyžičku rasce, 1/2 čajovej lyžičky soli a 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy. Celú zmes dôkladne premiešajte a odložte do chladničky.
  3. Na veko nádoby položte ďalšiu misku a odvážte v nej 50 gramov olúpaných semienok granátového jablka. Misku odložte nabok.
  4. Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte 30 gramov ovsených vločiek. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
  5. Meľte 40 sekúnd na rýchlosti 20.
  6. Otvorte nádobu. Obsah preložte do misky a odložte nabok.
  7. Do nádoby pridajte 15 gramov petržlenových listov bez stoniek. Uzavrite nádoby vekom s odmerkou.
  8. Sekajte 5 sekúnd na rýchlosti 20.
  9. Otvorte nádobu. Pridajte lístky obrané z 5 vetvičiek mäty. Uzavrite nádobu vekom s odmerkou.
  10. Sekajte 5 sekúnd na rýchlosti 20.
  11. Otvorte nádobu. Pridajte 100 gramov cibule a 2 strúčiky olúpaného cesnaku. Uzavrite nádobu vekom s odmerkou.
  12. Sekajte 10 sekúnd na rýchlosti 10.
  13. Otvorte nádobu. Pridajte 100 gramov mrazeného hrášku, vopred zomleté ovsené vločky, 100 gramov cíceru z konzervy, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 čajovú lyžičku zemiakového škrobu, 1/2 čajovej lyžičky chilli vločiek (voliteľné), 1 čajovú lyžičku soli a 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva, 1 čajovú lyžičku rasce a 1 čajovú lyžičku citrónovej kôry. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
  14. Miešajte 20 sekúnd na rýchlosti 15.
  15. Otvorte nádobu. Obsah zotrite špachtľou na dno nádoby. Uzavrite nádobu vekom s odmerkou.
  16. Znovu meľte 20 sekúnd na rýchlosti 15.
  17. Otvorte nádobu. Obsah preložte do misky.
  18. Navlhčenými rukami vytvarujte zo zmesi malé guličky a jemne ich sploštite.
  19. Smažte na rozohriatej panvici s 2 lyžicami oleja z oboch strán 4 minúty.
  20. Umyte a osušte nádobu.
  21. Do nádoby pridajte 120 gramov listov kelu bez stoniek a opečených častí natrhaných na malé kúsky, 1 lyžičku extra panenského olivového oleja, 1/2 čajovej lyžičky soli a 1 lyžičku citrónovej šťavy. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou.
  22. Mixujte 1 minútu na rýchlosti 8 pri spätných otáčkach.
  23. Otvorte nádobu. Obsah nádoby preložte na veľký tanier.
  24. Na tanier naaranžujte opečené kotlety spolu s kapustou. Pridajte jogurtový dresing, ktorý ste si pripravili predtým, a semienka granátového jablka.
  25. Šalát je hotový.