Batatové vafle

Vafle z batatov majú krásnu oranžovú farbu. Sú ideálne ako doplnok k slaným jedlám, dezertom a na prvé či druhé raňajky.

Príprava: 20 min

Jednoduché

Batatové vafle

Príprava: 20 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 1 g čierneho korenia
  • 1 g granulovaného cesnaku
  • 200 g batatov
  • 120 g celých slepačích vajec
  • 40 g parmezánu

Spôsob prípravy:

  1. Otvorte nádobu, pridajte 40 gramov parmezánu. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou. Meľte 15 sekúnd na rýchlosti 16. Otvorte nádobu, parmezán preložte do misky a odložte nabok.
  2. Do nádoby pridajte 200 gramov ošúpaných a na menšie kúsky nakrájaných batatov. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou. Miešajte 20 sekúnd na rýchlosti 11.
  3. Otvorte nádobu, bataty vložte do košíka, počkajte 10 minút, kým pustia vodu.
  4. Do nádoby pridajte 2 vajcia, parmezán, ½ lyžičky granulovaného cesnaku, štipku korenia a bataty. Nádobu uzavrite vekom bez odmerky. Miešajte 30 sekúnd na rýchlosti 5.
  5. Otvorte nádobu, špachtľou zotrite ingrediencie na dno nádoby. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou. Miešajte 10 sekúnd na rýchlosti 7.
  6. Vafle pečte v dobre vyhriatom vaflovači asi 4-4,5 minúty. Počas pečenia neotvárajte vaflovač.