Batatové vafle
Vafle z batatov majú krásnu oranžovú farbu. Sú ideálne ako doplnok k slaným jedlám, dezertom a na prvé či druhé raňajky.
Príprava: 20 min
Jednoduché
![Batatové vafle](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay1681287851053AAka/content/1708447921d7286721afa.jpeg)
Príprava: 20 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 1 g čierneho korenia
- 1 g granulovaného cesnaku
- 200 g batatov
- 120 g celých slepačích vajec
- 40 g parmezánu
Spôsob prípravy:
- Otvorte nádobu, pridajte 40 gramov parmezánu. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou. Meľte 15 sekúnd na rýchlosti 16. Otvorte nádobu, parmezán preložte do misky a odložte nabok.
- Do nádoby pridajte 200 gramov ošúpaných a na menšie kúsky nakrájaných batatov. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou. Miešajte 20 sekúnd na rýchlosti 11.
- Otvorte nádobu, bataty vložte do košíka, počkajte 10 minút, kým pustia vodu.
- Do nádoby pridajte 2 vajcia, parmezán, ½ lyžičky granulovaného cesnaku, štipku korenia a bataty. Nádobu uzavrite vekom bez odmerky. Miešajte 30 sekúnd na rýchlosti 5.
- Otvorte nádobu, špachtľou zotrite ingrediencie na dno nádoby. Nádobu uzavrite vekom s odmerkou. Miešajte 10 sekúnd na rýchlosti 7.
- Vafle pečte v dobre vyhriatom vaflovači asi 4-4,5 minúty. Počas pečenia neotvárajte vaflovač.