Pirohy s husou
Lahodné a jemné pirohy naplnené až po okraj šťavnatým mäskom z husacích pŕs, doslova sa rozplývajú v ústach. Skvele sa budú hodiť na špeciálne príležitosti, ale aj keď chcete osláviť spoločné chvíle pri rodinnom stole.
Príprava: 1h 20 min
Stredne náročné
Príprava: 1h 20 min
Stredne náročné
Ingrediencie:
- 300 g vody
- 1 g sušenej majoránky
- 100 g cibule
- 10 g cesnaku
- 9 g soli
- 30 g extra masla
- 60 g celých slepačích vajec
- 700 g pšeničnej múky, typ 550
- 500 g husacích pŕs s kožou
Spôsob prípravy:
- 2 filety husacích pŕs zbavte kože (asi 500 gramov), kožu nakrájajte na malé kocky a opečte na panvici na strednom ohni. Mäso zbavte blany a nakrájajte na 1 cm kocky.