Plnka do ruských pirôh
Plnka do ruských pirôh je krémová a slaná, s nádychom sladkosti z cibule. Jedná sa o jedne z najobľúbenejších pirôh, ktoré sa často podávajú s kyslou smotanou, ktorá im dodáva hlbšiu a výraznejšiu chuť.
Príprava: 25 min
Jednoduché
![Plnka do ruských pirôh](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay1679563943904x7pO/content/16813687716454357213d.jpg)
Príprava: 25 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 3 g čierneho korenia
- 500 g tvarohu
- 300 g cibule
- 9 g soli
- 600 g zemiakov uvarených vo vode
- 100 g repkového oleja
Spôsob prípravy:
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky, pridajte do nádoby, zatvorte ju a sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10. Otvorte nádobu a pomocou špachtle stiahnite obsah zo strán na dno nádoby.
- Pridajte olej. Vyprážajte s vekom bez odmerky 35 minút pri teplote 115 stupňov a rýchlosti 3 na spätný chod.
- Do nádoby pridajte syr, korenie a uvarené zemiaky. Miešajte 30 sekúnd pri rýchlosti 6, pomáhajte si špachtľou.
- Pomocou špachtle preložte plnku do misky a vložte do chladničky.