Plnka do ruských pirôh

Plnka do ruských pirôh je krémová a slaná, s nádychom sladkosti z cibule. Jedná sa o jedne z najobľúbenejších pirôh, ktoré sa často podávajú s kyslou smotanou, ktorá im dodáva hlbšiu a výraznejšiu chuť.

Príprava: 25 min

Jednoduché

Plnka do ruských pirôh

Príprava: 25 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 3 g čierneho korenia
  • 500 g tvarohu
  • 300 g cibule
  • 9 g soli
  • 600 g zemiakov uvarených vo vode
  • 100 g repkového oleja

Spôsob prípravy:

  1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky, pridajte do nádoby, zatvorte ju a sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10. Otvorte nádobu a pomocou špachtle stiahnite obsah zo strán na dno nádoby.
  2. Pridajte olej. Vyprážajte s vekom bez odmerky 35 minút pri teplote 115 stupňov a rýchlosti 3 na spätný chod.
  3. Do nádoby pridajte syr, korenie a uvarené zemiaky. Miešajte 30 sekúnd pri rýchlosti 6, pomáhajte si špachtľou.
  4. Pomocou špachtle preložte plnku do misky a vložte do chladničky.