Zemiakové placky
Zemiakové placky sú jednoduché jedlo. Chutia najlepšie s gulášom, hubovou omáčkou, kyslou smotanou alebo údeným lososom. Placky sú po vyprážaní zlaté a chrumkavé.
Príprava: 30 min
Jednoduché
Príprava: 30 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 1 g čierneho korenia
- 150 g cibule
- 10 g cesnaku
- 12 g soli
- 120 g celých slepačích vajec
- 120 g pšeničnej múky, typ 550
- 100 g repkového oleja
- 800 g neskorých zemiakov
Spôsob prípravy:
- Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte 800 gramov očistených zemiakov nakrájaných na 2 cm kocky, 150 gramov ošúpanej a nakrájanej cibule, 120 gramov múky, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 1/2 lyžičky čierneho korenia a 2 malé lyžičky soli. Nádobu zatvorte vekom s odmerkou. Mixujte 40 sekúnd pri rýchlosti 10.