Zemiakové placky

Zemiakové placky sú jednoduché jedlo. Chutia najlepšie s gulášom, hubovou omáčkou, kyslou smotanou alebo údeným lososom. Placky sú po vyprážaní zlaté a chrumkavé.

Príprava: 30 min

Jednoduché

Zemiakové placky

Príprava: 30 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 1 g čierneho korenia
  • 150 g cibule
  • 10 g cesnaku
  • 12 g soli
  • 120 g celých slepačích vajec
  • 120 g pšeničnej múky, typ 550
  • 100 g repkového oleja
  • 800 g neskorých zemiakov

Spôsob prípravy:

  1. Otvorte nádobu. Do nádoby pridajte 800 gramov očistených zemiakov nakrájaných na 2 cm kocky, 150 gramov ošúpanej a nakrájanej cibule, 120 gramov múky, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 1/2 lyžičky čierneho korenia a 2 malé lyžičky soli. Nádobu zatvorte vekom s odmerkou. Mixujte 40 sekúnd pri rýchlosti 10.

Stiahnite si aplikáciu Philipiak Home, kde objavíte všetky recepty na Cookover

Ako to spraviť?

  • Naskenujte QR kód
  • Stiahnite si aplikáciu do svojho telefónu
  • Zaregistrujte sa v aplikácii Philipiak Home a využívajte plný obsah receptov na Cookover