Vaječný likér

Relatívne nízky obsah alkoholu v tomto likéri umožňuje jeho použitie ako polevy na zmrzlinu, vafle, ako aj do koláčov, krémov a podobne.

Príprava: 2h

Jednoduché

Vaječný likér

Príprava: 2h

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 300 g vody
  • 30 g vanilkového cukru
  • 400 g cukru
  • 200 g vysokokoncentrovaného alkoholu
  • 240 g žĺtkov zo slepačích vajec
  • 500 g kondenzovaného, nesladeného mlieka

Spôsob prípravy:

  1. Do nádoby pridajte 400 gramov cukru a 30 gramov vanilkového cukru. Miešajte 20 sekúnd pri rýchlosti 20.
  2. Vložte metličku. Pridajte 12 žĺtkov. Šľahajte 8 minút pri teplote 70 stupňov a rýchlosti 6.
  3. Pridajte 200 gramov 95 % liehu, 300 gramov prevarenej a ochladenej vody a 500 gramov nesladeného kondenzovaného mlieka. Zohrievajte 6 minút pri teplote 70 stupňov a rýchlosti 3.
  4. Hotový vaječný likér nalejte do sterilizovaných sklenených fliaš. Nechajte úplne vychladnúť, odložte do chladničky.