Vaječný likér
Relatívne nízky obsah alkoholu v tomto likéri umožňuje jeho použitie ako polevy na zmrzlinu, vafle, ako aj do koláčov, krémov a podobne.
Príprava: 2h
Jednoduché
![Vaječný likér](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay1681287851053AAka/content/16866531262f24a992bd7.jpg)
Príprava: 2h
Jednoduché
Ingrediencie:
- 300 g vody
- 30 g vanilkového cukru
- 400 g cukru
- 200 g vysokokoncentrovaného alkoholu
- 240 g žĺtkov zo slepačích vajec
- 500 g kondenzovaného, nesladeného mlieka
Spôsob prípravy:
- Do nádoby pridajte 400 gramov cukru a 30 gramov vanilkového cukru. Miešajte 20 sekúnd pri rýchlosti 20.
- Vložte metličku. Pridajte 12 žĺtkov. Šľahajte 8 minút pri teplote 70 stupňov a rýchlosti 6.
- Pridajte 200 gramov 95 % liehu, 300 gramov prevarenej a ochladenej vody a 500 gramov nesladeného kondenzovaného mlieka. Zohrievajte 6 minút pri teplote 70 stupňov a rýchlosti 3.
- Hotový vaječný likér nalejte do sterilizovaných sklenených fliaš. Nechajte úplne vychladnúť, odložte do chladničky.