Gulášová polievka
Maďarská gulášová polievka je skutočnou výzvou aj pre profesionálnych kuchárov. Málokto vie, že jej tajomstvom je naozaj veľké množstvo sušenej a mletej papriky, ktorú treba opražiť, aby získala požadovanú chut.
Príprava: 59 min
Jednoduché
Príprava: 59 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 1200 g vody
- 1 g nového korenia
- 90 g bujónovej pasty - CVR
- 1 g bobkových listov
- 3 g sušenej majoránky
- 350 g červenej papriky
- 100 g červenej cibule
- 1 g mletého čierneho korenia
- 3 g granulovaného cesnaku
- 5 g čili papričiek
- 700 g morčacieho stehna
- 1 g bylinkového korenia
- 4 g údenej papriky
- 40 g sladkej papriky
- 1 g mletej rascy
- 200 g cibule
- 7 g cukru
- 90 g šmalca
- 6 g soli
- 20 g repkového oleja
- 400 g krájaných paradajok v konzerve
Spôsob prípravy:
- 700 gramov morčacieho stehna nakrájajte na 2 cm kocky. Preložte do misky, pridajte 1 zarovnanú lyžičku granulovaného cesnaku, 1 lyžičku soli, ½ lyžičky mletého korenia, 2 lyžice oleja. Premiešajte a nechajte marinovať.