Gulášová polievka
Maďarská gulášová polievka je skutočnou výzvou aj pre profesionálnych kuchárov. Málokto vie, že jej tajomstvom je naozaj veľké množstvo sušenej a mletej papriky, ktorú treba opražiť, aby získala požadovanú chut.
Príprava: 59 min
Jednoduché
![Gulášová polievka](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay1681287851053AAka/content/1684839457fa49946fd00.jpg)
Príprava: 59 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 1200 g vody
- 1 g nového korenia
- 90 g bujónovej pasty - CVR
- 1 g bobkových listov
- 3 g sušenej majoránky
- 350 g červenej papriky
- 100 g červenej cibule
- 1 g mletého čierneho korenia
- 3 g granulovaného cesnaku
- 5 g čili papričiek
- 700 g morčacieho stehna
- 1 g bylinkového korenia
- 4 g údenej papriky
- 40 g sladkej papriky
- 1 g mletej rascy
- 200 g cibule
- 7 g cukru
- 90 g šmalca
- 6 g soli
- 20 g repkového oleja
- 400 g krájaných paradajok v konzerve
Spôsob prípravy:
- 700 gramov morčacieho stehna nakrájajte na 2 cm kocky. Preložte do misky, pridajte 1 zarovnanú lyžičku granulovaného cesnaku, 1 lyžičku soli, ½ lyžičky mletého korenia, 2 lyžice oleja. Premiešajte a nechajte marinovať.
- Do nádoby pridajte 200 gramov olúpanej a nakrájanej bielej cibule, ½ čili papričky bez semienok (voliteľné). Sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10.
- Pridajte 90 gramov bravčovej masti a 90 gramov bujónovej pasty. Smažte bez odmerky 8 minút rýchlosťou 4 na spätnom chode pri teplote 120 stupňov.
- Pridajte 40 gramov sladkej papriky, 1 lyžičku údenej papriky, 1 lyžičku bylinkového korenia a 1/3 lyžičky rasce. Smažte bez odmerky 2 minúty rýchlosťou 3 pri teplote 120 stupňov.
- Pridajte 1200 gramov vody. Miešajte 1 minútu pri rýchlosti 16.
- Marinované morčacie mäso opečte na panvici do zlatista, asi 3 minúty z každej strany. Tento proces môžete preskočiť.
- Do nádoby pridajte mäso, 3 bobkové listy, 3 ks nového korenia. Varte 20 minút pri rýchlosti 1 na spätnom chode pri teplote 105 stupňov.
- Pridajte 350 gramov papriky nakrájanej na 3 cm kocky a 100 gramov ošúpanej a nakrájanej cibule na 3 cm kocky. Varte bez odmerky s košíkom položeným na veku 25 minút pri teplote 105 stupňov.
- Pridajte 400 gramov konzervovaných sekaných paradajok, 2 zarovnané lyžičky cukru a 1 polievkovú lyžicu majoránu. Varte 10 minút pri teplote 105 stupňov.
- Podávajte s obľúbeným chlebom alebo pečivom.