Držky s hlivou ustricovou VEGAN
Alternatívna, vegánska verzia tradičnej držky, kde je mäso nahradené hlivou ustricovou. Tieto huby vďaka svojej vláknitej, mimoriadne pevnej konzistencii dokonale napodobňujú mäso a dokážu prekvapiť nejedného milovníka mäsa.
Príprava: 1h
Jednoduché
![Držky s hlivou ustricovou VEGAN](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay1681287851053AAka/content/168475408575087000e55.jpg)
Príprava: 1h
Jednoduché
Ingrediencie:
- 1000 g vody
- 1 g muškátového orieška
- 1 g nového korenia
- 90 g bujónovej pasty - CVR
- 2 g sušenej majoránky
- 50 g zázvoru
- 1 g mletého čierneho korenia
- 2 g pálivej papriky v prášku
- 1 g bylinkového korenia
- 1 g bobkových listov
- 2 g sladkej papriky
- 250 g hlivy ustricovej
- 150 g cibule
- 25 g cesnaku
- 100 g mrkvy
- 6 g soli
- 100 g zeleru
- 100 g repkového oleja
- 100 g koreňa petržlena
- 400 g krájaných paradajok v konzerve
Spôsob prípravy:
- Do nádoby pridajte 50 gramov zázvoru nakrájaného na menšie kúsky a 20 gramov cesnaku, sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10.
- Pridajte 100 gramov mrkvy, 150 gramov cibule, 100 gramov zeleru a 100 gramov petržlenovej vňate nakrájanej na menšie kúsky. Drvte 30 sekúnd pri rýchlosti 10.
- Pridajte 90 gramov bujónu a 100 gramov oleja. Nádobu zatvorte vekom s odmerkou. Varte 5 minút pri teplote 110 stupňov a rýchlosti 4 spätného chodu.
- Pridajte 1000 gramov vody, 250 gramov hlivy natrhanej na prúžky, 1/2 lyžičky muškátového orieška, 1/2 lyžičky sladkej papriky, 1/2 lyžičky nového korenia, 4 bobkové listy, 1/2 lyžičky pálivej papriky, 1/2 lyžičky bylinkového korenia, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia a 1/2 lyžičky soli. Varte 20 minút pri teplote 120℃ a rýchlosti 4 spätného chodu.
- Pridajte 400 gramov paradajok z konzervy a 1 polievkovú lyžicu majoránu. Varte 5 minút pri teplote 120 stupňov a rýchlosti 4 spätného chodu.
- Podávajte teplé s obľúbeným pečivom.