Držky s hlivou ustricovou VEGAN

Alternatívna, vegánska verzia tradičnej držky, kde je mäso nahradené hlivou ustricovou. Tieto huby vďaka svojej vláknitej, mimoriadne pevnej konzistencii dokonale napodobňujú mäso a dokážu prekvapiť nejedného milovníka mäsa.

Príprava: 1h

Jednoduché

Držky s hlivou ustricovou VEGAN

Príprava: 1h

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 1000 g vody
  • 1 g muškátového orieška
  • 1 g čierneho korenia
  • 90 g bujónovej pasty - CVR
  • 2 g sušenej majoránky
  • 50 g zázvoru
  • 1 g mletého čierneho korenia
  • 2 g pálivej papriky v prášku
  • 1 g bylinkového korenia
  • 1 g bobkových listov
  • 2 g sladkej papriky
  • 250 g hlivy ustricovej
  • 150 g cibule
  • 25 g cesnaku
  • 100 g mrkvy
  • 6 g soli
  • 100 g zeleru
  • 100 g repkového oleja
  • 100 g koreňa petržlena
  • 400 g paradajok

Spôsob prípravy:

  1. Do nádoby pridajte 50 gramov zázvoru nakrájaného na menšie kúsky a 20 gramov cesnaku, sekajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10.
  2. Pridajte 100 gramov mrkvy, 150 gramov cibule, 100 gramov zeleru a 100 gramov petržlenovej vňate nakrájanej na menšie kúsky. Drvte 30 sekúnd pri rýchlosti 10.
  3. Pridajte 90 gramov bujónu a 100 gramov oleja. Nádobu zatvorte vekom s odmerkou. Varte 5 minút pri teplote 110 stupňov a rýchlosti 4 spätného chodu.
  4. Pridajte 1000 gramov vody, 250 gramov hlivy natrhanej na prúžky, 1/2 lyžičky muškátového orieška, 1/2 lyžičky sladkej papriky, 1/2 lyžičky nového korenia, 4 bobkové listy, 1/2 lyžičky pálivej papriky, 1/2 lyžičky bylinkového korenia, 1/2 lyžičky mletého čierneho ​​​​korenia a 1/2 lyžičky soli. Varte 20 minút pri teplote 120℃ a rýchlosti 4 spätného chodu.
  5. Pridajte 400 gramov paradajok z konzervy a 1 polievkovú lyžicu majoránu. Varte 5 minút pri teplote 120 stupňov a rýchlosti 4 spätného chodu.
  6. Podávajte teplé s obľúbeným pečivom.