Fašírky

Tradičné fašírky, ktoré chutia tak lahodne ako od mamy.

Príprava: 40 min

Jednoduché

Fašírky

Príprava: 40 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 3 g sušenej majoránky
  • 1 g mletého čierneho korenia
  • 2 g granulovaného cesnaku
  • 800 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa
  • 3 g bylinkového korenia
  • 130 g cibule
  • 6 g soli
  • 80 g strúhanky
  • 60 g celých slepačích vajec
  • 50 g pšeničných rohlíkov
  • 150 g 2.0 % mlieka
  • 60 g repkového oleja

Spôsob prípravy:

  1. Do nádoby pridajte 130 gramov ošúpanej a nakrájanej cibule, krájajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10. Dno nádoby zhrňte špachtlou. Pridajte strúhanku alebo pečivo natrhané na menšie kúsky a 150 gramov mlieka. Miešajte 1 minútu 30 sekúnd pri rýchlosti 8 na spät
  2. Pridajte 800 gramov mäsa nakrájaného na menšie kúsky, pridajte vajíčko a korenie. Mieste špachtľou zasunutou cez otvor 30 sekúnd pri rýchlosti 8 na spätnom chode.
  3. Mäsovú hmotu premiešajte vareškou a vložte do inej misky. Vložte na 30 minút do chladničky (voliteľné - chladenie uľahčí formovanie fašírok neskôr, ale nie je to nutné).
  4. Navlhčenými rukami vytvarujte fašírky, obaľte ich v strúhanke a postupne opekajte na rozpálenej panvici s olejom asi 4 minúty z každej strany.
  5. Po opečení preložte fašírky na tanier vystlaný papierovou utierkou, po chvíli ich otočte na druhú stranu, aby papier nasal prebytočný tuk. Podávajte so zemiakmi a obľúbeným šalátom.