Fašírky
Tradičné fašírky, ktoré chutia tak lahodne ako od mamy.
Príprava: 40 min
Jednoduché
![Fašírky](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay16819965692175i9i/content/16844066188ad6e589863.jpg)
Príprava: 40 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 3 g sušenej majoránky
- 1 g mletého čierneho korenia
- 2 g granulovaného cesnaku
- 800 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa
- 3 g bylinkového korenia
- 130 g cibule
- 6 g soli
- 80 g strúhanky
- 60 g celých slepačích vajec
- 50 g pšeničných rohlíkov
- 150 g 2.0 % mlieka
- 60 g repkového oleja
Spôsob prípravy:
- Do nádoby pridajte 130 gramov ošúpanej a nakrájanej cibule, krájajte 10 sekúnd pri rýchlosti 10. Dno nádoby zhrňte špachtlou. Pridajte strúhanku alebo pečivo natrhané na menšie kúsky a 150 gramov mlieka. Miešajte 1 minútu 30 sekúnd pri rýchlosti 8 na spät
- Pridajte 800 gramov mäsa nakrájaného na menšie kúsky, pridajte vajíčko a korenie. Mieste špachtľou zasunutou cez otvor 30 sekúnd pri rýchlosti 8 na spätnom chode.
- Mäsovú hmotu premiešajte vareškou a vložte do inej misky. Vložte na 30 minút do chladničky (voliteľné - chladenie uľahčí formovanie fašírok neskôr, ale nie je to nutné).
- Navlhčenými rukami vytvarujte fašírky, obaľte ich v strúhanke a postupne opekajte na rozpálenej panvici s olejom asi 4 minúty z každej strany.
- Po opečení preložte fašírky na tanier vystlaný papierovou utierkou, po chvíli ich otočte na druhú stranu, aby papier nasal prebytočný tuk. Podávajte so zemiakmi a obľúbeným šalátom.