Gruzínsky chlieb (khachapuri) s mäsom
Gruzínska kuchyňa je známa svojím nezvyčajným pečivom. Tento druh chleba s bohatou mäsovou náplňou môžete pripraviť v rúre a dokonca ho podávať aj ako hlavný chod.
Príprava: 4h
Stredne náročné
Príprava: 4h
Stredne náročné
Ingrediencie:
- 610 g vody
- 40 g koriandrových lístkov
- 15 g droždia
- 1 g mletej škorice
- 6 g rasce
- 2 g pálivej papriky v prášku
- 700 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa
- 1 g bylinkového korenia
- 4 g medvedieho cesnaku
- 4 g údenej papriky
- 12 g cesnaku
- 21 g soli
- 45 g extra masla
- 750 g pšeničnej múky 450
Spôsob prípravy:
- Do nádoby pridajte vodu, kvások, maslo a múku. Cesto mieste 4 minúty pri rýchlosti 10 na spätnom chode.