Cibuľové čatní - džem z červenej cibule

Cibuľové čatní je skvelým a klasickým doplnkom k mäsu, syrom, hamburgerom atď. Skvelé je pasterizované v pohári. V tejto forme sa dá v chladničke skladovať niekoľko týždňov.

Príprava: 45 min

Jednoduché

Cibuľové čatní - džem z červenej cibule

Príprava: 45 min

Jednoduché

Ingrediencie:

  • 1 g bobkových listov
  • 900 g červenej cibule
  • 1 g mletého kardamónu
  • 100 g balzamikového krému
  • 40 g cukru
  • 4 g soli
  • 200 g červeného vína
  • 80 g repkového oleja

Spôsob prípravy:

  1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Polovicu cibule vložte do nádoby, uzavrite ju vekom s odmerkou a sekajte 4 sekundy rýchlosťou 10.
  3. Nádobu otvorte a nasekanú cibuľu vyberte z nádoby do misky.
  4. Druhú polovicu cibule vložte do nádoby, zatvorte ju vekom s odmerkou a sekajte 4 sekundy rýchlosťou 10.
  5. Otvorte nádobu a vyberte z neho nakrájanú cibuľu do misky.
  6. Do nádoby vložte metličku, pridajte olej a nakrájanú cibuľu. Uzavrite nádobu vekom bez odmerky.
  7. Smažte s vekom bez odmerky 20 minút pri teplote 140 stupňov s rýchlosťou 2.
  8. Otvorte nádobu a pridajte balzamikový ocot, víno, cukor, soľ a korenie. Nádobu uzavrite vekom bez odmerky.
  9. Varte s vekom bez odmerky 20 minút pri teplote 140 stupňov a rýchlosti 2.
  10. Otvorte nádobu, vyberte metličku a vyberte čatní pomocou špachtle.
  11. Džem sa výborne hodí k chlebu. Môže sa pasterizovať.