Cibuľové čatní - džem z červenej cibule
Cibuľové čatní je skvelým a klasickým doplnkom k mäsu, syrom, hamburgerom atď. Skvelé je pasterizované v pohári. V tejto forme sa dá v chladničke skladovať niekoľko týždňov.
Príprava: 45 min
Jednoduché
Príprava: 45 min
Jednoduché
Ingrediencie:
- 1 g bobkových listov
- 900 g červenej cibule
- 1 g mletého kardamónu
- 100 g balzamikového krému
- 40 g cukru
- 4 g soli
- 200 g červeného vína
- 80 g repkového oleja
Spôsob prípravy:
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
- Polovicu cibule vložte do nádoby, uzavrite ju vekom s odmerkou a sekajte 4 sekundy rýchlosťou 10.
- Nádobu otvorte a nasekanú cibuľu vyberte z nádoby do misky.
- Druhú polovicu cibule vložte do nádoby, zatvorte ju vekom s odmerkou a sekajte 4 sekundy rýchlosťou 10.
- Otvorte nádobu a vyberte z neho nakrájanú cibuľu do misky.
- Do nádoby vložte metličku, pridajte olej a nakrájanú cibuľu. Uzavrite nádobu vekom bez odmerky.
- Smažte s vekom bez odmerky 20 minút pri teplote 140 stupňov s rýchlosťou 2.
- Otvorte nádobu a pridajte balzamikový ocot, víno, cukor, soľ a korenie. Nádobu uzavrite vekom bez odmerky.
- Varte s vekom bez odmerky 20 minút pri teplote 140 stupňov a rýchlosti 2.
- Otvorte nádobu, vyberte metličku a vyberte čatní pomocou špachtle.
- Džem sa výborne hodí k chlebu. Môže sa pasterizovať.